Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Είμαστε "κουραμπιέδες";


Αντιγράφω από το Epiruspost.gr και το θεωρώ σαν την καλύτερη απόδειξη για το πόσο αναλώσιμοι θεωρούμαστε σαν άνθρωποι από κάποιους.
Διαβάστε και φρίξτε ελεύθερα:


"Θυμηδία αλλά και ηθικό ζήτημα προκαλεί στην κοινή γνώμη η διενέργεια εκδρομής μαθητών στο Μέτσοβο με τη χορηγία της Cosmote.
Και όχι όποιων κι όποιων μαθητών, αλλά μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, του 2ου Δημοτικού Πρέβεζας και Λυκείων της Άρτας.
Τυχαίων σχολείων; Δεν νομίζουμε.
Τυγχάνει απέναντι απ' όλα αυτά, πολύ κοντά εν πάση περιπτώσει, να υπάρχουν κεραίες της Cosmote για τις οποίες πέρυσι είχαν ξεσηκωθεί οι γονείς θέτοντας αμείλικτα ερωτήματα για την επίπτωση της ακτινοβολίας στα παιδιά τους. Φέτος όμως με μια εκδρομή στο Μέτσοβο μετά φαγητού, οι κεραίες ξεχάστηκαν.
Φευ! Υπήρξαν και κάποιοι που δεν εξαργύρωσαν την ευαισθησία τους με 300 ευρώ για τα οδοιπορικά και κάτι περισσότερο για το γεύμα μερικών δεκάδων παιδιών και διδασκόντων.
Αλλά εξαιτίας αυτού του γεγονότος σημειώθηκαν παρεξηγήσεις στους κόλπους γονέων και δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε, η Cosmote απευθύνθηκε στο σχολείο με τα οποίο αντιμετώπιζε πρόβλημα μέσω του δήμου. Εγγράφως ενημερώνει το δήμο Φιλιππιάδας και κοινοποιεί στον Διευθυντή του σχολείου την πρόθεσή της να αναλάβει τα έξοδα μιας εκδρομής στο Μέτσοβο με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Λεωφορείο και φαγητό.
Ο σύλλογος διδασκόντων αποδέχεται τη χορηγία και η έκτη τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας πραγματοποιεί την εκδρομή στις 23 Νοεμβρίου, έχοντας εξασφαλίσει οι μαθητές την έγγραφη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους. Πληροφορείται το γεγονός ο Σύλλογος Γονέων την παραμονή της εκδρομής και αποφασίζει για να μην στερήσει τη χαρά απ' τα παιδιά να μην εμποδίσει την διενέργειά της αλλά να καλύψει τα έξοδα από εισφορές του, πετώντας στα «μούτρα» της Cosmote την ευγενή της χορηγία.
Ακολούθησε εμφύλιος. Δάσκαλοι που εξεμάνησαν από την παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων μη βρίσκοντας τίποτα το μεμπτό στην όλη υπόθεση, γονείς που κατάλαβαν το λάθος τους, ως και μαθητές, γονείς που αδιαφόρησαν από ωχαδελφισμό και ξεχνώντας την περσινή κινητοποίηση, γονείς, μέλη του Συλλόγου που πασχίζουν να αποδείξουν πως δεν υποστέλλουν τη σημαία για το κατέβασμα της κεραίας, πως δεν είναι νόμιμο και ηθικό να γίνονται εκδρομές με χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών, δήμος που παρακολουθεί αδιάφορος παρόλη την εμπλοκή την υπόθεση.
Η επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Γονέων προς τη χορηγό εταιρεία είναι αποκαλυπτική του κλίματος:
« Όπως γνωρίζετε, 20 μέτρα από το Δημοτικό Σχολείο Φιλιπιάδας, 28 μέτρα από τον Παιδικό Σταθμό, 80 μέτρα από το Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας και 130 μέτρα από το Κ.Υ βρίσκεται και λειτουργεί παράνομα κεραία κινητής τηλεφωνίας της Cosmote στο κτήριο του Ο.Τ.Ε. Η κεραία είναι παράνομη, γιατί σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να απέχει 300 μέτρα από σχολεία, νοσοκομεία κ.λ.π. Τα δε παιδιά μας τα χρησιμοποιείτε ως πειραματόζωα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 8 ετών και η ακτινοβολία έχει ενοχοποιηθεί για κακοήθειες και αιματολογικά νοσήματα.
Λόγω της ύπαρξης της παράνομης κεραίας δεν αποδεχόμαστε τη χορηγία της Cosmote. Ελπίζουμε η ευαισθησία της εταιρείας απέναντι σε θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως η εν λόγω εκδρομή στο Μέτσοβο να επεκταθεί και σε θέματα ΖΩΗΣ, όπως είναι η ΖΩΗ των παιδιών μας».

Να θυμίσουμε πως πέρυσι είχε γίνει ξεσηκωμός γονέων και τοπικών φορέων με συμπαραστάτη το Δ.Σ Φιλιππιάδας για την κεραία απέναντι από το σχολείο, στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε και εξετάζονταν τρόποι ξηλώματός της. φέτος η αγωνία εξέλιπε ως φαίνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα έχει τεθεί και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, άλλωστε η επιστολή απευθύνεται και στην εν λόγω υπηρεσία.
Δεδομένου μάλιστα ότι η «χορηγία» αφορούσε κι άλλα σχολεία της περιφέρειας, είναι απορίας άξιο γιατί δεν προέκυψε ακόμα παρέμβαση της προϊστάμενης αρχής των σχολείων.
Ουσιαστικά η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η κ. Φιλιώ Νόκα Ζαράχη, καλείται να απαντήσει αν είναι νόμιμο και ηθικό να έρχεται η οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία και να κάνει χορηγίες στα σχολεία προφανώς αποσκοπώντας σε ίδιον όφελος. Αν μεθαύριο για παράδειγμα έρθει το «χ» φροντιστήριο και προσφέρει δωρεάν δυο-τρεις υπολογιστές σε μια τάξη του Γυμνασίου, οι δάσκαλοι του εν λόγω σχολείου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το υπουργείο, θα συστήσουν στους μαθητές να το προτιμήσουν για τα φροντιστήριά τους;
Ή τι θα γίνει αν αύριο προσφερθεί κι η VODAFONE ή η WIND να κάνουν ανάλογες χορηγίες στα σχολεία;
Χωρίς χρονοτριβή η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης πρέπει να πάρει θέση στο ζήτημα και να το θέσει υπόψη του υπουργείου.

ΚΕΝΤΡΙ: Τουλάχιστον στην Φιλιππιάδα, ξεσηκώθηκαν κάποιοι, έγινε ένας ντόρος, ασχολήθηκαν με το θέμα, φώναξαν, διαφώνησαν, έγινε κάτι βρε αδερφέ...
Κι απ' όσο θυμάμαι και στην Πρέβεζα ο Κλάπας είχε ξηλώσει κάμποσες καμουφλαρισμένες παράνομες κεραίες με "καταδρομικές" επιχειρήσεις, που θα τις ζήλευαν και κομμάντος...

Εδώ στην Άρτα όμως, μιας και το ρεπορτάζ μιλάει ξεκάθαρα και για "Λύκεια της Άρτας" τι απέγινε; Πήγανε τα παιδιά κι οι δάσκαλοι την εκδρομούλα τους ή τους έτριψαν την χορηγία-εξαγορά στη μούρη;

Ξέχασαν ότι κι εδώ στα σχολεία πάνω από το Νεκροταφείο υπήρχε ξεσηκωμός για κεραίες της Cosmote ή συνέχισαν να απαιτούν σεβασμό στην δημόσια υγεία;
Προτίμησαν το μετσοβόνε και το "τρέχα-τρέχα οδηγέ για να τους περάσουμε και να σε κεράσουμε ένα κουραμπιέ" ή δίδαξαν γονείς-δάσκαλοι-15μελή κτλπ στους υπόλοιπους ότι κάποια πράγματα δεν πουλιούνται;

Δεν ξέρω, ας μου πούνε για να μάθω, αν βρε αδερφέ είμαστε τελείως "κουραμπιέδες" που τα κάνουμε όλα γαργάρα, έτσι για να το πάρω κι εγώ απόφαση και να σταματήσω να χολοσκάω με το 'να και με τ' άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...