Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Την Κυριακή ψηφίζουν οι Μηχανικοί...


Την Κυριακή 25 Μαΐου, οι Μηχανικοί έχουν εκλογές. Δεν το ήξερα, αλλά σήμερα το πρωί, μου ήρθε ένα mail από μια παράταξη που συμμετέχει στις εκλογές.
Η παράταξη ονομάζεται "ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ" και έστειλε το παρακάτω κείμενο, μαζί με το ψηφοδέλτιό της.
Απ' όσο είδα, γνωρίζω μια φίλη που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο (καλή επιτυχία στην κοπελιά από τον Άγιο Σπυρίδωνα-μην καρφωνόμαστε κιόλας...)
Το αναδημοσιεύω και για να μην υπάρχει κανένας παραπονούμενος, δεσμεύομαι να κάνω το ίδιο και για άλλες παρατάξεις που θα μου στείλουν κείμενο...


ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ καλούμαστε να επιλέξουμε ποιοι θα μας αντιπροσωπεύουν για τα επόμενα τρία χρόνια σε περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο.

Το ΤΕΕ είναι το συλλογικό μας όργανο, ο επιστημονικός μας φορέας τον οποίο οικοδόμησαν και καταξίωσαν πολλές γενιές μηχανικών τόσο σε καλύτερους όσο και σε δυσμενέστερους καιρούς.

Και αυτό που αναμφισβήτητα το ΤΕΕ έχει κατακτήσει στη διαδρομή του είναι να αρθρώνει σοβαρό επιστημονικό αξιόπιστο λόγο και η φωνή του να ακούγεται από την κοινωνία. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια λοιδορείται συστηματικά από όσους συνειδητά προσπαθούν να απαξιώσουν και να μηδενίσουν τις συλλογικές προσπάθειες και επιζητούν αποδυναμωμένους κατευθυνόμενους φορείς και κατακερματισμένες ομάδες.

Οι σημερινές δύσκολες συνθήκες και οι επικίνδυνες κυβερνητικές επιλογές για τους Έλληνες επιστήμονες, το μέλλον της οικονομίας, και την ανάπτυξη της χώρας μας συνιστούν καθολική επίθεση στα δικαιώματά μας και αφορούν όλους τους μηχανικούς που ζουν από τη δουλειά τους.

Και ασφαλώς δεν υπάρχει κανείς μηχανικός που να μπορεί σοβαρά να ισχυριστεί πως μπορεί να αντιδράσει μόνος του. Είναι η εποχή που πρέπει να υπερασπίσουμε σθεναρά το ρόλο του ΤΕΕ και να το αναδείξουμε μέσα από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής πιο δυνατό, πιο ριζοσπαστικό, πιο αποτελεσματικό. Είναι ιδιαίτερα επιτακτική σήμερα η ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση του αγώνα και τη δυνάμωση της φωνής των μηχανικών. Η μαζική συμμετοχή των μηχανικών στις εκλογές της 25ης του Απρίλη πρέπει να είναι η πρώτη απάντηση σε ότι σχεδιάζεται σε βάρος τους.

Ο αυτόνομος ρόλος του ΤΕΕ τα τελευταία χρόνια έχει δώσει δείγματα των δυνατοτήτων παρέμβασης υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ της ποιότητας των έργων και του ρόλου των μηχανικών και έχει προβάλλει σημαντικά κοινωνικά, επιστημονικά και τεχνολογικά ζητήματα. Αυτές του οι παρεμβάσεις επηρεάζουν σημαντικά και βοηθούν τον κάθε μηχανικό, οπουδήποτε και αν εργάζεται, όποια ειδικότητα και αν έχει.

Ως παράταξη αφήσαμε το στίγμα μας όλα αυτά τα χρόνια με συνεχείς παρεμβάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, αγωνιστήκαμε για την αναβάθμιση του κλάδου και του ρόλου όλων των μηχανικών, αναδείξαμε τη σημαντικότητα του ΤΕΕ στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το μέλλον της περιοχής μας. Καταφέραμε να δώσουμε έμφαση στον θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ, ενώνοντας τη διαφορετικότητα των παρατάξεων μέσα από τα κοινά και ουσιώδη που μας ενώνουν, προσπαθώντας να κάνουμε πέρα τη γκρίνια, την αδράνεια και την απραξία.

Η δραστηριοποίησή μας, οι θέσεις μας και η συνδικαλιστική μας άποψη χαρακτηρίζονται από στέρεες πολιτικές βάσεις χωρίς οποιαδήποτε κομματική χειραγώγηση.

Σε πείσμα των καιρών, σε μια εποχή που αποθαρρύνει το συλλογικό και ενισχύει το ατομικό ή την ομαδοποίηση συμφερόντων, εμείς πήραμε πρωτοβουλία να ενώσουμε δυνάμεις για την υποστήριξη του ΤΕΕ και των μηχανικών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν ενεργούμε με προσωπικές “φιλοδοξίες” και κομματικές επιταγές αλλά με όρους κοινωνίας.

Αξίες μας η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η επαγγελματική δεοντολογία.

Κατακτημένη πρακτική μας η αντικειμενικότητα, η νηφαλιότητα, η ισότητα, ο αλληλοσεβασμός και η αλληλεγγύη.

Αυτές τις πολύτιμες αρχές κληρονομήσαμε από προηγούμενους συναδέλφους και φιλοδοξούμε να τις κληροδοτήσουμε στους επόμενους. Είναι κι αυτός ένας από τους πολλούς λόγους που νιώθουμε σ’ αυτό το σημείο την ανάγκη να αποτίσουμε φόρο τιμής στον εκλιπόντα συνάδελφο Γιώργο Γιολδάση, εκ των πρωτεργατών δημιουργίας της παράταξής μας, του οποίου η πρώτη απουσία από εκλογική διαδικασία του κόσμου των μηχανικών βαραίνει πολύ.

Τη νέα τριετία η ΕΝΟΤΗΤΑ Μηχανικών Ηπείρου - Λευκάδας διεκδικεί την ψήφο των μηχανικών του τμήματος για να συνεχίσει να παλεύει για :

  • Την ενίσχυση του κύρους των μηχανικών
  • Την κατοχύρωση και διασφάλιση της απασχόλησης και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας
  • Την υπεράσπιση και κατοχύρωση του ρόλου του ΤΕΕ
  • Την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής μας με υπόδειξη μέτρων και διαδικασιών αντιμετώπισης
  • Το συντονισμό των κοινωνικών φορέων για την προώθηση λύσεων για ένα καλύτερο μέλλον της περιοχής και των κατοίκων της

Επειδή επιμένουμε:

  • Σε ένα ισχυρό ΤΕΕ
  • Στη συμμετοχή και όχι στην ανάδειξη
  • Στη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης των μηχανικών
  • Στη σύνθεση των ιδεών χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις
  • Στη βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων μηχανικών

Και επειδή :

Οι κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και οπισθοχώρηση.

Σας καλούμε να δώσετε με την ψήφο σας

  • δύναμη στη «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ για το ΤΕΕ»
  • δύναμη στην «ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ για το ΤΕΕ-ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ»
  • δύναμη στους τοπικούς εκπροσώπους μας

    1. Αλυμάρα Αικατερίνη, Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφια για το ΤΕΕ-ΤΗ
    2. Αμπελογιάννη Βασιλική, Ηλεκτρονικός Μηχανικός, υποψήφια για το ΤΕΕ-ΤΗ
    3. Κορδούλας Ευστάθιος, Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφιος για το ΤΕΕ-ΤΗ
    4. Μακαβέλου Αικατερίνη, Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφια για το ΤΕΕ-ΤΗ
    5. Παπανικολάου Ανίτα, Τοπογράφος Μηχανικός, υποψήφια για το ΤΕΕ-ΤΗ και για την Κεντρική Αντιπροσωπεία
    6. Παππάς Γεώργιος, Χημικός Μηχανικός, υποψήφιος για το ΤΕΕ-ΤΗ και για την Κεντρική Αντιπροσωπεία
    7. Παππάς Ευάγγελος, Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφιος για το ΤΕΕ-ΤΗ
    8. Σίμος Χρήστος, Μεταλλειολόγος Μηχανικός, υποψήφιος για το ΤΕΕ-ΤΗ
    9. Σιντόση Ευαγγελία, Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφια για το ΤΕΕ-ΤΗ

Υποψήφιοί μας για το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ είναι:

  1. Μουσαβερές Θεόδωρος, Πολιτικός Μηχανικός
  2. Τριχιάς Παναγιώτης, Πολιτικός Μηχανικός

Η ανησυχία του κάθε μηχανικού για το μέλλον του και το μέλλον της χώρας ας γίνει

στις εκλογές του ΤΕΕ φωνή διαμαρτυρίας για τις επιλογές που ακυρώνουν χρόνιες κατακτήσεις και υποδαυλίζουν το μέλλον των ελλήνων μηχανικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...