Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πήξαμε από Δον Κιχώτηδες...


Σαν σήμερα, τις 23 Απριλίου 1616 πέθανε ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα, ο δημιουργός του Δον Κιχώτη, μιας από τις πιο κλασσικές μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Από το 1605 που πρωτοδημοσιεύτηκε ο "0 ευφάνταστος ευπατρίδης Δον Κιχώτης της Μάντσα" έχουν περάσει πάνω από 400 χρόνια, αλλά ακόμη και σήμερα, ο κόσμος μας είναι γεμάτος από ανθρωπάκια, που φαντάζονται ότι είναι "σωτήρες", που φοράνε την σκουριασμένη και ελεεινή πανοπλία των κατασκευασμένων και αναμασημένων ιδεών, παίρνουν ένα κουτοπόνηρο Σάντσο Πάντσα, που παίζει τον ρόλο του αυλοκόλακα, του κουβαλητή, του χειροκροτητή, καβαλάνε ένα ψωραλέο γέρικο άλογο-καλάμι και ορμάνε να κατανικήσουνε ανεμόμυλους...

Κι όλα αυτά για τα μάτια της Δουλτσινέας-Εξουσίας, που την έχουν ερωτευτεί, αλλά αυτή δεν το ξέρει, γιατί ούτε καν γνωρίζει την κακόμοιρη ύπαρξή τους...

Κοιτάξτε γύρω σας, είναι πάρα πολλοί. Είναι αυτοί που φωνάζεις "Πρόεδρε" και γυρνάνε να δουν ποιός τους φώναξε, είναι αυτοί που θα τους δεις να ανακατεύονται σε όλα, από Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, Σωματείο για την διάσωση του αιγυπτιακού σκώρου, Επιμελητήρια, Συνδικαλιστικές Ενώσεις, Παρατάξεις, Κόμματα, παντού.

Όπου δείτε εκλογές, θα είναι υποψήφιοι και η χαρακτηριστικότερη κουβέντα τους είναι : "Κάνε με εμένα Δήμαρχο ή Βουλευτή ή Υπουργό ή Πρωθυπουργό για μια μέρα και θα δεις..."

Τι να δω γλυκέ μου; Άιντε, καβάλα την Ρουσινάντη σου και ξεκουβάλα μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...