Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Σκοτώνουμε τον Πολιτισμό μας...

Tο Ωδείον Αθηνών είναι το αρχαιότερο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της νεώτερης Ελλάδας.
Ο Μουσικός και Δραματικός Σύλλογος «Ωδείον Αθηνών» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1871 με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.
Ανάμεσα στους αποφοίτους του Ωδείου Αθηνών συγκαταλέγονται μουσικές προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο Σπύρος Σαμάρας, ο Δημήτηρης Μητρόπουλος, ο Νίκος Σκαλκώτας, η Μαρία Κάλλας, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Αλεξάνδρα Τριάντη, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Σγούρος και άλλοι πολλοί.


Οπως όμως καταγγέλουν οι καθηγητές του, παραμένουν εννέα (9) ολόκληρους μήνες απλήρωτοι!
Επί χρόνια οι διδάσκοντες έχουν βιώσει πολύμηνες καθυστερήσεις στους μισθούς τους με αποκορύφωμα να κοντεύουν τώρα ένα χρόνο στην αναμονή για τα δεδουλευμένα τους.
Το Ωδείο Αθηνών είναι επιχορηγούμενο ίδρυμα του Υπουργείου Πολιτισμού το οποίο από υπουργίας Αντώνη Σαμαρά μέχρι και σήμερα, εξακολουθεί να αδιαφορεί τόσο για την τύχη του Ωδείου, όσο και για τους εργαζόμενους σ' αυτό.
Οι εθνικοί ευεργέτες δυστυχώς εξέλειπαν προ πολλού,το υπουργείο αδιαφορεί πλήρως κι ένας από τους βασικότερους μοχλούς της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα βαδίζει ολοταχώς προς το τέλος.
Είναι ντροπή να αφεθεί να κλείσει το αρχαιότερο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας.
Κάτι παρόμοιο ακούγεται και για την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Αν όντως υπήρξαν διαχειριστικές ανωμαλίες, να αποδοθούν οι ευθύνες σ' αυτούς που πρέπει και να συνεχίσουν οι πολιτιστικοί οργανισμοί το έργο τους.
Τι λέτε και σεις κύριε Γερουλάνε;
από ζειδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...