Τρίτη 27 Απριλίου 2010

...που κανείς δεν θα μας δανείζει, παρά μόνο τον οίκτο του!!!


Διαβάζω την χτεσινή ομιλία του Ηπειρώτη Αλέκου Παπαδόπουλου στο "Μεγάλη Βρετανία" την Κυριακή 25 Απριλίου...
Λέει πολλά, λέει πάρα πολλά ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός Κυβέρνησης...

Αν θέλετε να διαβάσετε όλη την ομιλία του, μπορείτε να το κάνετε εδώ, αλλά θα μου επιτρέψετε να τονίσω μερικά σημεία που μου έδωσαν την εντύπωση ότι ίσως κάτι ετοιμάζει, δεν ξέρω, μπορεί να είναι και ιδέα μου...

Διαβάστε την ομιλία του και σχηματίστε μόνοι σας άποψη, πάντως εμένα μου καρφώθηκε στο μυαλό ότι αυτή η ομιλία μοιάζει έντονα με μανιφέστο...


Πρώτα απ' όλα, ξεκίνησε την ομιλία του με το βροντερό:

"Εάλω το ψεύδος. Από την Παρασκευή η χώρα βρίσκεται υπό “Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο"...

Συνέχισε με μια ανασκόπηση της πορείας του πολιτικού κόσμου μετά την μεταπολίτευση, λέγοντας:
"
Υπεύθυνη του φαινομένου («ένας λαός που έχει το ένα χέρι με υψωμένη γροθιά και το άλλο στη ζητιανιά») είναι όλη η πολιτική τάξη της χώρας με κεντρική ευθύνη και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Στην αντίληψη αυτή προσχώρησαν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Τόσο η ιστορικά πάντα λαϊκίστικη ελληνική Δεξιά, όσο και η απροσάρμοστη και παρωχημένη ελληνική Αριστερά. Αν υπήρξαν πολιτικές διαφωνίες μεταξύ τους, αφορούσαν μόνο στην πλειοδοσία των παροχών και σε ανούσιες διαδικασίες.
Αυτός ο συνδυασμός ήταν το εκρηκτικό μείγμα στη σύγχρονη Ελλάδα, που επέφερε κοινωνικές αλλοιώσεις, γέννησε απληστία, αφυδάτωσε το πολιτικό σύστημα, κατασκεύασε καρπωτές παράνομων και «νομιμοφανών» προσόδων, σώρευσε επιρροή σε παραθεσμικά κέντρα εξουσίας."

Αργότερα μίλησε πιο ξεκάθαρα, λέγοντας ότι οι τωρινοί πολιτικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να δώσουν λύση στην κρίση, γιατί:
"Συμμερίζομαι την άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι το μεταπολιτευτικό οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας αν δεν απεβίωσε ήδη, πνέει τα λοίσθια. Το παράδοξο όμως είναι ότι η μεταπολιτευτική πολιτική τάξη της χώρας, που υιοθέτησε, αναπαρήγαγε και αναπαρήχθη μαζί του, είναι και εκείνη, η οποία διεκδικεί και εκ των πραγμάτων καλείται να διαχειριστεί τη νέα ιστορική περίοδο που ανοίγει με την υπαγωγή μας υπό “Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο”.
Για να το πετύχει όμως χρειάζεται τουλάχιστον αυτή τη φορά να προχωρήσει σ’ έναν άλλο τύπο διαχείρισης των προσδοκιών του Έθνους, κάτω από τις νέες δύσκολες περιστάσεις. Πρέπει ν’ αποδείξει ότι έχει την πολιτική ικανότητα να κατευθύνει και να εστιάσει τις προσδοκίες των πολιτών στον τελικό στόχο.
Αν οι προσδοκίες της κοινωνίας δεν εστιαστούν στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, θα υπάρξουν αντιθέσεις, τριβές και συγκρούσεις. Το παιχνίδι που άνοιξε δεν μπορεί παρά να είναι “καθαρό”, διαφορετικά δεν θα βγει."

Είπε κι άλλα πολλά, τα περισσότερα ενδιαφέροντα, μίλησε και για επιμέρους θέματα που αφορούν το ΔΝΤ και για τα μέτρα που θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε, για τη σημερινή κυβένηση και καταλήγει:
"Συμπέρασμα τελευταίο: όταν μιλάς για την πολιτική διαχείριση της οικονομίας, δεν μιλάς μόνο για λογαριασμούς, διαγράμματα και statistics.
Μιλάς για το νέο πνεύμα που πρέπει να κυριαρχήσει στη χώρα από αύριο, Δευτέρα 26 Απριλίου 2010. Μιλάς για Εθνικό Αυτοσεβασμό.
Για να μην ζήσουμε ως ζητιάνοι, που κανείς δεν θα μας δανείζει, παρά μόνο τον οίκτο του".

Δεν έχει σημασία, αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τα λεγόμενά του, το γεγονός είναι ότι πρόκειται για ένα σημαντικό κείμενο, τροφή για σκέψη και προβληματισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...