Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μην ξεκινάτε τις περικοπές απ' το περιβάλλον!!!



Διάβασα ότι έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου για την επιτάχυνση των διαδικασιών του προγράμματος κατάργησης και συγχώνευσης οργανισμών του Δημοσίου, συζητήθηκαν και οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με το "ξεσκαρτάρισμα" όλων αυτών των φορέων που πολλοί από αυτούς δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης, παρά μόνο για να "βολεύονται" και για να κατατρώγεται δημόσιο χρήμα...
Στη σύσκεψη λοιπόν, άναψε το «πράσινο φως» για την πρώτη παρτίδα των φορέων που καταργούνται ή συγχωνεύονται και πραγματικά είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη απόπειρα περιστολής του χάους των εκατοντάδων και χωρίς σαφές αντικείμενο δημοσίων οργανισμών που έχει εξαγγελθεί τα τελευταία χρόνια.
Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως αποφασίστηκε να γίνει συγχώνευση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας σε 13, ένας ανά διοικητική περιφέρεια. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στην Ήπειρο οι Φορείς διαχείρισης Αμβρακικού, Παμβώτιδας, Πίνδου, Τζουμέρκων και Καλαμά-Αχέροντα, συγχωνεύονται σε έναν!!!

Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι εγκληματικό για το περιβάλλον και στην πράξη θα σημάνει πολλά κακά για τις προστατευόμενες περιοχές...
Γιατί, κακά τα ψέμματα, ένας μοναδικός φορέας, με αρμοδιότητες που θα εκτείνονται σε τόσο μεγάλη έκταση και με τόσο διαφορετικά υποαντικείμενα, θα υποβαθμίσει τις προσπάθειες διάσωσης και προστασίας αυτών των περιοχών.
Επίσης, εμείς οι Αρτινοί και φαντάζομαι το ίδιο και οι Πρεβεζιάνοι και οι Θεσπρωτοί δεν έχουμε και τόσο καλές εμπειρίες από υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους στα Γιάννενα. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι υπάλληλοι τέτοιων υπηρεσιών απαξιούν να ασχοληθούν ή να ξεβολευτούν με θέματα μακριά από τα Γιάννενα και χρειάζεται πολύ πίεση και αγώνας για να γίνουν τα αυτονόητα...
Αν πιστεύουν στην Κυβέρνηση ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει εξοικονόμηση χρημάτων στους Φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ας κοιτάξουν να μειώσουν τον αριθμό των μελών των Δ.Σ., ας ελέγχουν περισσότερο τα εκτός έδρας και τα οδοιπορικά, ας δούνε τα ενοίκια που πληρώνονται για τα γραφεία των Φορέων, ας κοιτάξουν δηλαδή καλύτερα τον τρόπο που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...