Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Στο Κάστρο για εργασία και χαρά !!!


Κάλεσμα στους Αρτινούς πολίτες απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Παρέμβασης των Πολιτών Άρτας για πρωινή επίσκεψη εργασίας στο Κάστρο, την Κυριακή 25 Απριλίου και από ώρα 10.00.
Το κλειστό και εγκαταλειμμένο Κάστρο, με τα χόρτα να το κατακλύζουν ξανά και τη φθορά του χρόνου να ερειπώνει το Ξενία, αποτελεί μια πρόκληση και μια προσβολή για την τοπική κοινωνία. Είναι ανεπίτρεπτο να καταναλώνονται τόσα λόγια από την πλευρά των αρμόδιων(;) για το μέλλον και την τύχη του Κάστρου και του Ξενία, την ίδια στιγμή που με αποκλειστικά δική τους ευθύνη η πολύτιμη αυτή κληρονομιά παρακμάζει και χάνεται.

Οι πολίτες της Άρτας δεν μπορούν να μένουν αδρανείς, περιμένοντας πότε θα έχουν την ευκαιρία οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, για να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανοίξουν την πύλη του Κάστρου, που παραμένει κλειστή για έξι περίπου μήνες. Το αίτημά τους για Κάστρο ανοιχτό, όχι μόνο δεν το άκουσαν και δεν το σεβάστηκαν, αλλά συχνά το λοιδόρησαν ποικιλοτρόπως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του Συλλόγου, τους φίλους του Κάστρου και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να πάρουν μαζί τους χορτοκοπτικά μηχανήματα, σκαπτικά εργαλεία και κάθε μέσο καθαρισμού και ευπρεπισμού και να δώσουν μαχητικά το παρών τους στο ραντεβού της Κυριακής. Θα προσφερθούν στους επισκέπτες καφέδες, αναψυκτικά, νερά, ποτά και γλυκίσματα, που θα κάνουν θαυμάσια την παραμονή τους σ’ αυτό.

Μια Κυριακή πρωί στο Κάστρο είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει όμορφα η εβδομάδα και να απολαύσει ο καθένας μας την ηρεμία και τη γλυκύτητα του τοπίου.


ΚΕΝΤΡΙ: Μην σας ξεγελάει η εικόνα που βλέπετε, αυτή η όμορφη φωτογραφία είναι τραβηγμένη όταν το Κάστρο είναι καθαρισμένο και ξεχορταριασμένο.
Τώρα είναι λόγγος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...