Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Δεν έχει προηγούμενο η συγκέντρωση στο Σύνταγμα!!!


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι «Αγανακτισμένοι», καθώς όλη η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα και οι παράπλευροι δρόμοι σφύζουν από άτομα του κινήματος που διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας. Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι προς το κέντρο και η λεωφόρος Β. Σοφίας μέχρι το Πολεμικό Μουσείο. Μεγάλη συγκέντρωση σε εξέλιξη στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 2η πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Χτυπώντας κατσαρόλες και φυσώντας σφυρίχτρες -ακόμη και ελάχιστες βουζέλες- οι συμμετέχοντες φωνάζουν συνθήματα κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας.

Εκτός από τις ελληνικές σημαίες στην Πλατεία Συντάγματος κυματίζουν σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής, ενώ υπάρχουν ακόμη και πλακάτ υποστήριξης στην Υεμένη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Κοινοβούλιο είναι ενισχυμένες.

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν με ηχηρές επιδοκιμασίες ομάδα από περίπου 25 μοτοσικλέτες που έφτασαν στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 6.00 μ.μ., ενώ θερμά υποδέχθηκαν ομάδα Αιγυπτίων που έφτασαν στην πλατεία κρατώντας πανό με το σύνθημα «από την Ταχρίρ μέχρι το Σύνταγμα, σας στηρίζουμε».

Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει και κάποιοι «Αγανακτισμένοι» από άλλα μέρη της χώρας, ενώ δεύτερο «επίκεντρο» των συγκεντρώσεων είναι ο χώρος μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Live κάλυψη από madata.gr...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...