Την υποστήριξή του προς τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες εξέφρασε με δήλωσή του (την πρώτη πολιτική εδώ και πολλά χρόνια) ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο τέως βασιλιάς στέκεται ιδιαίτερα στον «ειρηνικό» και «χωρίς κομματική ομπρέλα» χαρακτήρα της κινητοποίησης και κάνει λόγο για τη «σιωπηρή πλειοψηφία του λαού».
Αναλυτικά η δήλωση του τέως βασιλιά (που υπογράφει ως «Κωνσταντίνος Β'»), όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της «Ελληνικής βασιλικής οικογένειας» είναι η εξής:«Λαμβάνω πολλά μηνύματα με το αίτημα να τοποθετηθώ σχετικά με τις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων".
Έχω παλαιότερα υποστηρίξει την ανάγκη να εκφράζει η "σιωπηρή πλειοψηφία" του Λαού την θέση της στα πολύ σημαντικά γεγονότα, στις μεγάλες, δύσκολες στιγμές της χώρας.
Να δίνει το δικό της στίγμα στην πολιτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει έγκαιρα να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται προτού φτάσει ο Λαός στην Αγανάκτηση.
Είναι γνωστό ότι ο κόσμος είχε αρχικά αποδεχθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της δύσκολης οικονομικής προσαρμογής.
Η μετάβαση από την υπομονή στην αγανάκτηση και δη στην έκταση που εκδηλώνεται, είναι μεγάλο βήμα.
Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας είναι, δίχως αμφισβήτηση, δείγμα καθαρής Δημοκρατίας, δείγμα ευθύνης, πολιτισμού και συμμετοχής στα κοινά.
Δεν μπορεί όμως κάποιος να μην αναρωτηθεί "ποιο θα είναι, ποιό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα"; Τα πλήθη δεν θα μείνουν στις πλατείες για πάντα. Θα πάψουν άραγε να είναι αγανακτισμένοι όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους; Όσοι από την "σιωπηρή πλειοψηφία" δεν συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, δεν είναι και οι ίδιοι αγανακτισμένοι; Οι εκδηλώσεις κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Το μήνυμά τους όμως δεν θα ξεχαστεί γιατί και η σιωπή τους ακόμα, θα είναι ηχηρή.
Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε. Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, δίχως κομματική ομπρέλα, και πάνω από όλα, ειρηνική».
ΚΕΝΤΡΙ: το διάβασα
εδώ και
δεν μπορώ να αποφασίσω τι σχόλιο να κάνω!!!
Είμαι μεταξύ του θρησκευτικού "
Έλα Χριστέ και Παναγιά",
του ρατσιστικού "
Μάθανε πως γ@μιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι"
και του τοπογραφικού "
Έλα μου*ί στον τόπο σου"!!!
Αυτό το τελευταίο, έχει και την έννοια της παλινόστησης, της επιστροφής στον τόπο καταγωγής και ίσως να ταιριάζει περισσότερο,
εσείς τι λέτε;
Οταν συγχωνευθηκε η υπηρεσία του (ανάκτορο) τον απολύσανε τον καημένο και ανγκάστηκε να παέι μετανάστης για να ζήσει την οικογένειά του! Συν το οτι δεν εφαρμοστήκανε κριτήρια ΑΣΕΠ μήπως και μπορούσε να μεταταχθεί σε άλλη υπηρεσία (π.χ. βουλευτής) Δίκαια λοιπόν αγανακτά ο καημένος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η παροιμία η σωστή είναι η "μάθανε πως γ**στε, πλακώσανε κι οι γαλαζοαίματοι"
E! και τι πειράζει που διαμαρτηρήθηκε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε μου, που αναρωτιέσαι, μάλλον είσαι πολύ νέος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο να λέει ο Κοκός "Έχω παλαιότερα υποστηρίξει την ανάγκη να εκφράζει η "σιωπηρή πλειοψηφία" του Λαού την θέση της στα πολύ σημαντικά γεγονότα, στις μεγάλες, δύσκολες στιγμές της χώρας.
Να δίνει το δικό της στίγμα στην πολιτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει έγκαιρα να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται προτού φτάσει ο Λαός στην Αγανάκτηση.", είναι σα να σε ρωτάει:
"Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;"!!!