Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Οι βουλευτές της Άρτας...

Έγραφα χτες για τα "λιγοστά" αιτήματα του Τσιρώνη, που βγήκε και μας είπε ότι ζήτησε την ...Άρτα και τα Γιάννενα. Και τι δεν ζήτησε απ' τα Υπουργεία, κουράστηκα να μετράω!!!
Αλλά έτσι όπως τα ανακοίνωσε κι όπως τα ζήτησε, φαίνεται ότι το 'κανε μόνο και μόνο για να μπορεί να πει αύριο-μεθαύριο ότι κάτι έκανε για να δικαιολογήσει τον μισθό που του δίνουμε, την βουλευτική του αποζημίωση ντε...

Αυτή λοιπόν η ανάρτηση λοιπόν, κέντρισε έναν αναγνώστη, που έστειλε το παρακάτω mail:


"Θα σας μιλήσω ως ο κοινός ανώνυμος πολίτης της Άρτας.
Στις τελευταίες εκλογές μας ζήτησαν την εμπιστοσύνη τους δύο κυβερνητικοί βουλευτές.
Και είναι αυτοί που μας εκπροσωπούν στην βουλή.
Σαν Αρτινοί περιμένουμε να κάνουν έστω μικρές ενέργειες για το καλό της Άρτας.
Από που έρχονται στην Άρτα; Μόλις φτάνουν στο Μενίδι, και ανηφορίζουν προς Άρτα μετά την πρώτη στροφή δεν τρέμουν τα αυτοκίνητα τους; Δεν έχει κατασταφεί ολόκληρο το οδικό δίκτυο της περιοχής μας; Τα αυτοκίνητα χοροπηδάνε από την διαλυμένη άσφαλτο.
Τι ενέργειες έκαναν για τα πορτοκάλια; Τιμή 0,06 euro! Ελίες; Ο,60! Ακτινίδια; 0,25!
Να πεθάνει η Άρτα να μην βγάλουν τίποτα οι αγρότες.
Για την αγορά; Ας φτιαχτεί JUMBO. Nα πεθάνουν τα ψιλικά, τα βιβλιοπωλεία, τα παιχνιδάδικα, τα ρούχα της Άρτας. Μια βόλτα στους δρόμους. Πάνω από 300 καταστήματα και χώροι ξενοίκιαστα. Τα μισά περίπτερα κλειστά. Βουβαμάρα και απελπισία από κάθε επαγγελματία.
Μια καταγγελία για τον κόμβο στην Κυράτσα δεν ενόχλησε κανένα παρά την μίζα εκατομμυρίων euro για το έκτρωμα ψευτοκόμβο που δεν ξέρεις που να στρίψεις και ποιος να περάσει πρώτος.
Το νοσοκομείο κάθε μήνα σε χειρότερη κατάσταση. Πηγαίνετε μια βόλτα να το δείτε.
Δείτε και τους κατεστραμμένους δρόμους παντού από τους Πακιστανούς εργάτες που δουλεύουν νύχτες και Σαββατοκύριακα γεμίζοντας τρύπες και γραμμές για καλώδια κάθε μεγάλο δρόμο και κάθε δρομάκι και μετά ρίχνοντας γραμμούλες ψεύτικης ασφάλτου σαν τις γάτες που κρύβουν τα περιττώματα.
Πηγαίνετε και καμιά βόλτα στα χωριά να δείτε παππούδες και γιαγιάδες μέσα στην φτώχια να μην έχουν στον ήλιο μοίρα, να καταριούνται το κράτος.
Πηγαίνετε στις καφετέριες να δείτε ανθρώπους που δεν αξίζει να εργαστούν. Περισσότερο κοστίζει να εργαστουν. Γκαρσόνι σε καφετέρια έλεγε προχτές: Παίρνω 25 euro την μέρα. Για να έρθω από το Μενίδι θέλω 10 euro κάθε μέρα, το νοίκι είναι 200 euro ουτε 5 euro δεν μου μένουν κέρδος την μέρα.Με την δουλειά μπαίνω μέσα, η μάνα με χαρτζηλικώνει. Εργάτες στις οικοδομές βάζουν 3 μεροκάματα τον μήνα. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, αλουμινάδες, ξυλουργοί μαζί με τους βοηθούς πάνε στα καφενεία των χωριών να περάσει η μέρα χωρίς μεροκάματο.

Κατταλήγωντας απορώ γιατί δεν τους κάνουν ανεπιθύμιτους τους βουλευτές μας. Ούτε η παραμικρή προσφορά έστω να έρθει 1 euro στην περιοχή μας. Πραγματικά άχρηστοι και επικίνδυνοι. Ο πιο απλός άνθρωπος να ήταν στην θέση τους θα διεκδικούσε κάτι για τον τόπο του. Ούτε σε ένα απλό παραγωγικό τομέα δεν έκαναν κάτι. Κατέστρεψαν την περιοχή τελείως. Ξέρετε ποιοι είναι και θα τους χειροκροτείτε και θα καμαρώνετε για τους εκπροσώπους μας; Πως θα τους αφήσετε να μας κοροιδεύουν έτσι; Το μόνο που δείχνουν τα πουλημένα μέσα ενημέρωσης του τόπου μας είναι ομιλίες στην βουλή των βουλευτών μας. Για αυτό τους ψηφίσατε; Μια παρέμβαση μια κίνηση να γίνει κάτι καλό;"

ΚΕΝΤΡΙ: Φίλε μου, δυστυχώς έχεις δίκιο και ακόμη πιο δυστυχώς, οι διαπιστώσεις σου κολλάνε περίφημα και στους δύο προηγούμενους κυβερνητικούς βουλευτές, της Ν.Δ. και νωρίτερα στους άλλους παλιότερους βουλευτές και οι ίδιες ακριβώς διαπιστώσεις ταιριάζουν γάντι σε όποιον βουλευτή μπορώ να σκεφτώ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Το μόνο πράγμα που τους ένοιαζε ήταν να τακτοποιήσουν την αυλή του πολιτικού τους γραφείου και ό,τι χρήματα μπορούσαν να φέρουν απ' την Αθήνα, ξοδεύονταν σε έργα που είχαν να κάνουν με την περιοχή καταγωγής τους, με το χωριό τους κι όχι με όλο το Νομό...

Γιαυτό η Άρτα έμεινε στον πάτο, όταν οι γείτονές μας έτρεχαν με χίλια!!!

3 σχόλια:

  1. H μοναδική προσφορά του Τσιρώνη στους Αρτινούς πολίτες είναι αυτή ακριβώς::
    Τον έχωσαν σε μια επιτροπή για τα σκάνδαλα στο Βατοπέδι. Και αυτός έβγαλε λάδι τους Νεο δημοκράτες.

    Έτσι θα τον θυμούνται οι Αρτινοί. Ως άλλο ένα ελεεινό και άχρηστο βουλευτή με μηδενική προσφορά στην Άρτα. Μάλιστα και πουλημένο καθώς με τις ενέργειες του δεν τιμωρήθηκε κανείς για σκάνδαλα δισσεκατομύριων ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό "πουλημένος"...
    Δεν είναι ότι πουλήθηκε σε κάποιον, απλά κανένας δεν μπορεί να τιμωρηθεί όταν είναι κανονισμένο από "ψηλά" κανένας να μην τιμωρηθεί!!!
    Σίγουρα τις παραγραφές δεν τις κανόνισε ο Τσιρώνης...
    Όμως, καλό θα ήταν να πει ότι δεν γουστάρει να πάρει μέρος σε μια διαδικασία-παρωδία και να καταγγείλει δημόσια ότι όλα κουκουλώνονται με τη λογική ότι "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Κ.Λ.Π. ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΟΡΟ ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ,ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...