Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Λύκος με ...προβιά


Με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, θυμήθηκα τα λόγια του εθνικού μας ποιητή, του Διονύσιου Σολωμού: "Εθνικό είναι, ό,τι είναι αληθινό". Κοκκάλωσα, αυτό επαγωγικά σημαίνει ότι αντεθνικό είναι, ό,τι είναι ψεύτικο και αφού μιλάμε για το Ελληνικό έθνος, καταλήγουμε στο ότι τα ψεύτικα είναι ανθελληνικά.
Επίσης, είναι κοινά αποδεκτό ότι η πολιτική και οι πολιτικοί βασίζονται στα ψέμματα. Ο κύριος λόγος πριν τις εκλογές είναι η ανάγκη να χαϊδέψουν αυτιά και να "στρογγυλέψουν τις γωνίες", έτσι ώστε να προσελκύσουν υποψήφια θύματα-ψηφοφόρους και μετά τις εκλογές το ψέμμα συνεχίζεται με την δικαιολογία του πολιτικού κόστους, ή ακόμη χειρότερα με την επίκληση της θεωρίας περί ανωριμότητας του λαού να αντιμετωπίσει την αλήθεια...
Μάλιστα, οι πολιτικοί μέσα στον κυνισμό τους, δεν διστάζουν να παραδεχτούν ότι το ψέμμα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής τους. Απλώς, δεν το λένε τόσο ωμά,το ωραιοποιούν με μεγαλοστομίες όπως, "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού", ή το άλλο "στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται" κι άλλα τέτοια βαρύγδουπα, για να μακιγιάρουν την ψευδολογία τους.
Άρα καταλήγουμε ότι οι πολιτικοί που μας κυβερνάνε είναι ψεύτες, άρα αντεθνικοί, άρα ανθέλληνες. Απλά μαθηματικά, 1+1=2.
Και επιτέλους καταλαβαίνω πιά γιατί με εμπαίζουν, με εξαθλιώνουν, προσπαθούν να με κοιμίσουν, να με καταδυναστεύσουν, να με αποτελειώσουν. Δεν είναι παράφρονες, είναι ανθέλληνες και γι' αυτό με μισούνε!!!
Αποφάσισα όμως να αντεπιτεθώ, σας καλώ να κάνετε το ίδιο: Αφήστε τους να συνεχίσουν να νομίζουν ότι είστε πρόβατα. Μόλις απλώσουν το χέρι για να σας χαϊδέψουν ή να σας σουβλίσουν, δαγκώστε τους, ματώστε τους, πονέστε τους... Κάλλιο λύκος, λεύτερος και περήφανος, παρά στο φούρνο με πατάτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...