Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Πάνω που είπα καλή κουβέντα...



Να, τέτοια μου κάνουν και μετά δεν θα ξαναπώ καλή κουβέντα για κανέναν...
Πριν λίγες ημέρες είχα μια ανάρτηση για έναν Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργανώνεται για μαθητές του Νομού Άρτας από τον Σύλλογο "Σκουφάς" και φυσικά το γεγονός το αντιμετώπισα σαν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, μιας και η επαφή της νεολαίας με τον πολιτισμό, μόνο καλά μπορεί να φέρει...
Και διαβάζω τώρα ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε σε τοπική εφημερίδα τα εξής:

"Ακούω κατά καιρούς αυτούς που λένε, χρειαζόμαστε Βιβλιοθήκη. Η Βιβλιοθήκη του ΣΚΟΥΦΑ με το υλικό που έχει είναι η μοναδική στο χώρο της Ηπείρου, η πρώτη θα έλεγα... ...Θεωρώ ότι μια δεύτερη Βιβλιοθήκη στην Άρτα είναι πολυτέλεια, διότι υπάρχει η Βιβλιοθήκη του ΣΚΟΥΦΑ, περισσότερο από 100 χρόνια και βοηθάει πολύ, πάρα πολύ. Ας γίνει κάτι άλλο. Δεν μας λείπει η Βιβλιοθήκη στην Άρτα. Έχουμε μια βιβλιοθήκη που θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη στην περιοχή. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει είναι να αναγερθεί ο όροφος πάνω από το κτίριο του ΣΚΟΥΦΑ (σημείωση: να παραχωρηθεί από το Δήμο Άρτας δηλαδή) και να στεγαστεί σε ιδιόκτητο (σημείωση: του Δήμου, είπαμε...) χώρο η Βιβλιοθήκη. Να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή, όχι που ακούω κι εγώ να λένε να φτιάξουμε το παλιό Δημαρχείο Βιβλιοθήκη."

Δεν μας τα λες καλά κ. Κουτσούμπα, καταλαβαίνω να είσαι περήφανος για τον Σύλλογό σου, αλλά να λες ότι μια δεύτερη Βιβλιοθήκη στην Άρτα είναι πολυτέλεια, ακούγεται πολύ άκομψο όταν λέγεται από έναν άνθρωπο του Πολιτισμού.
Και ποιά η ανάγκη να πάρεις τόσο ξεκάθαρη θέση υπέρ της μιας πλευράς στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ ενός άλλου Συλλόγου και του Δήμαρχου για το παλιό Δημαρχείο; Κόντρα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, από την εποχή του ανοίγματος του Κάστρου και σιγοκαίει και συχνά-πυκνά υποδαυλίζεται κι από την εφημερίδα στην οποία έδωσες τη συνέντευξη...
Φαντάζομαι ότι σε έσπρωξαν λίγο, μάλλον θα σου έταξαν κάτι, μάλλον βοήθεια για κάποια χρηματοδότηση, απ' ότι καταλαβαίνω από την υπόλοιπη συνέντευξη, αλλά ό,τι και να 'ναι, μην το δένεις και κόμπο.
Και επειδή φοβάμαι ότι σε αδικώ, περιμένω από εσένα να δηλώσεις για την Δημοτική Πινακοθήκη που προετοιμάζεται στην παλιά Πυροσβεστική: "Υπάρχει Πινακοθήκη στην Άρτα, αυτή του ΣΚΟΥΦΑ. Δεύτερη Πινακοθήκη είναι πολυτέλεια!!!"
Δυστυχώς όμως, δεν σε αδικώ και πιστεύω ότι όταν φτάσει η ώρα των εγκαινίων της νέας Πινακοθήκης, θα δηλώσεις ότι στον Πολιτισμό δεν υπάρχει κορεσμός, ότι χαιρετίζεις τη νέα πολιτιστική προσπάθεια και μακάρι να βρει μιμητές. Και ξέρεις κάτι; Θα έχεις δίκιο, θα είσαι ανακόλουθος μεν, σωστός δε...



1 σχόλιο:

  1. Ο κύριος Κουτσούμπας καλό θα είναι να μας πει που είναι ο πίνακας του Παρθένη ο οποίος ανήκε στο Δήμο και μετά από μία έκθεση που έκανε Ο Σκουφάς ,κοντά στα 15 χρόνια πριν, δεν επιστράφηκε ποτέ. Ξέρει ο πρόεδρος από ποια τιμή πλειοδοτείται ο Παρθένης στις διεθνείς γκαλερί; Ας πει που είναι ο πίνακας που είναι περιουσία του Αρτινού πολίτη και μετά ας έχει άποψη για την Βιβλιοθήκη. Οσο για την βιβλιοθήκη του Σκουφά η κατάντια είναι επιεικής χαρακτηρισμός. Επισκεφθείτε την και θα καταλάβετε. Είναι ντροπή για την Άρτα, για το Κτίριο (δωρεά) αλλά πάνω απ'όλα για τον Πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...