Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η ΄Ωρα της Γης στην Άρτα...


Όσο πλησίαζε η 28η Μαρτίου, η ημέρα που η WWF διοργανώνει και προωθεί την παγκόσμια συσκότιση στις 08:30 το βράδυ και για μια ώρα, ως ελάχιστη και συμβολική διαμαρτυρία για την οικολογική καταστροφή που συντελείται, δεν σας κρύβω ότι ανησυχούσα. Ανησυχούσα, επειδή ο Δήμος μας δεν είχε ανακοινώσει την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία και ταυτόχρονα παραξενευόμουν, επειδή γνωρίζω τις οικολογικές ανησυχίες του κ. Οικονομίδη και του επιτελείου του. Όμως σήμερα, διάβασα στις τοπικές εφημερίδες την ακόλουθη δήλωση και ανακουφίστηκα:
Ως Δήμος αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην πρωτοβουλία «η Ώρα της Γης» (Earth Hour) που διοργανώνει η οργάνωση WWF Ελλάς. Αυτό σημαίνει ότι στις 20.30 του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2009 δεσμευόμαστε να συσκοτίσουμε για μία ώρα δημοτικά κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης και φυσικά να παροτρύνουμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν ενεργά στην «Ωρα της Γης 2009».
Κατάλαβα επίσης, ότι είχε αποφασιστεί από πολλές ημέρες, αλλά ο γνωστός φόρτος εργασίας, που ως γνωστό επικρατεί στο Δημαρχείο, δεν τους επέτρεψε να ασχοληθούν με την δημοσιοποίηση του event. Προχώρησαν όμως στις συσκοτίσεις, μη περιμένοντας την "Ώρα της Γης". Η δικιά μας Ώρα έχει ήδη ξεκινήσει. Για παράδειγμα, στην οδό Κομμένου, εδώ και 2 ημέρες, τα φώτα ανάβουν διαφορετική ώρα από τους υπόλοιπους δρόμους, αρκετά αργότερα εννοώ. Σε άλλους δρόμους του Τριγώνου τα φώτα δεν ανάβουν καθόλου. Πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονται, γιατί όσο να πείς, με όλα αυτά που ακούγονται. μια ανασφάλεια τη νιώθουν. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την οικολογική συνείδηση του Δημάρχου και δεν δείχνουν κατανόηση.
Ας σοβαρευτούμε όμως. Η οικολογική καταστροφή, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η αλλαγή του κλίματος, όλα οφείλονται στον άνθρωπο και στις δραστηριότητές του και αν θέλουμε πραγματικά να αντιστρέψουμε την πορεία προς τον γκρεμό, δεν αρκεί η ευαισθητοποίηση 1 ώρας. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, πρέπει να αλλάξουμε τα χούγια μας και όλα αυτά πρέπει να τα διδάξουμε στα παιδιά μας. Ο Δήμος θα μπορούσε να προβεί σε ενέργειες, που θα ήταν και αποτελεσματικές και οικονομικές και δεν θα εξαντλούταν σε έναν απλό συμβολισμό. Για παράδειγμα: Εδώ και χρόνια, οι δημ. σύμβουλοι Γεροβασίλη και Μπακόλας φέρνουν και ξαναφέρνουν το θέμα αντικατάστασης των παλιών, ξεπερασμένων ηλεκτρικών λαμπτήρων σε όλη την πόλη, σε όλους τους δρόμους, σε όλα τα δημόσια κτίρια, από ηλεκτρονικούς λαμπτήρες. Ο Οικονομίδης συνεχώς συμφωνεί και επαυξάνει (όσο η κάμερα είναι μπροστά), αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι μηδέν εις το πηλίκον. Ή όπως λέει ο λαός μας: Όλο λάδι κι από τηγανίτα τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...