Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πτώση 20% στον τζίρο των τουριστικών επιχειρήσεων της Ηπείρου!



MEIΩΣH της τάξεως του 20%, σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζει ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων στην Hπειρο, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς. Δυσοίωνες είναι οι ενδείξεις μέχρι σήμερα για την τουριστική κίνηση στην Hπειρο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, η οποία για πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής συρρικνώνεται πλέον στους τέσσερις μόνο μήνες τον χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο μήνας Απρίλιος, οπότε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου Χρήστο Ζήγο, το 10% των τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής δεν θα ανοίξει, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θα μείνουν κλειστοί και τον Μάιο.
«Αβεβαιότητα, αστάθεια και ανομοιομορφία είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το τουριστικό γίγνεσθαι εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν. Oλα είναι πολύ ρευστά και μόνο οι καλοί επαγγελματίες θα βγουν αλώβητοι από αυτή την κρίση, το μέγεθος της οποίας δεν μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί»
δήλωσε ο κ. Ζήγος, επισημαίνοντας ότι η σεζόν συρρικνώνεται, η διάρκεια παραμονής των τουριστών επίσης, γεγονός που έχει αντίκτυπο στον τζίρο και τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων που παρουσιάζουν ήδη μείωση έως και 20%. «Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και δεν θα ανοίξουν τουλάχιστον τους δύο πρώτους μήνες της σεζόν και βλέπουμε…» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ίσως τα αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο να είναι τραγικά για τον τουριστικό κλάδο.
Να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες της Ηπείρου είναι στην πλειοψηφία τους Eλληνες, ενώ ακολουθούν οι Ιταλοί, Aγγλοι, Τσέχοι, Πολωνοί, Γερμανοί και Ρώσοι. Όσον αφορά τη χειμερινή σεζόν, ο κ. Ζήγος επεσήμανε ότι η Hπειρος αποτελεί πλέον έναν από τους «in» προορισμούς χειμερινού τουρισμού, με πολλά ποιοτικά standards και ποικιλομορφία στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Κόνιτσα, δημοφιλείς προορισμοί χειμερινού τουρισμού, διατήρησαν και φέτος την πελατεία τους, με πολύ καλές πληρότητες καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ ανερχόμενοι προορισμοί, όπως τα Τζουμέρκα, ο Αχέροντας κ.ά. δυσκολεύτηκαν.
από ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Σημείωση από ΚΕΝΤΡΙ: Καλό θα ήταν, εάν θέλουν να τονώσουν την κίνηση, να μειώσουν λίγο τις τιμές τους, που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί υπερβολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...