Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

25% η ανεργία στην Πρέβεζα...

Τα τρία τελευταία χρόνια σύσσωμη η κοινωνία της Πρέβεζας συμπαραστέκεται στην αγωνία των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της. Οι εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων και θεσμών από κάθε πλευρά, έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημα των άνεργων κλωστοϋφαντουργών και στην ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση.
Οι φωνές ωστόσο μιας ολόκληρης κοινωνίας μοιάζουν με φωνές στην έρημο. Η κυβέρνηση κωφεύει στη κυριολεξία ξεπερνώντας κάθε όριο ταξικής σκληρότητας και κοινωνικής αδιαφορίας. Οι "λύσεις" που έχει δώσει η Κυβέρνηση είναι προρωρινές.
Έτσι,οι περίπου 60 απολυμένοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας, θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας,μιας και οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης που έχουν υπογράψει,λήγουν στις 19 Μαίου!
Οι πρώην εργαζόμενοι των κλωστηρίων,απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες (Νομαρχία, Δήμους κλπ) του Νομού Πρέβεζας, ωστόσο αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις θα βρεθούν και πάλι χωρίς δουλειά μετά την λήξη των συμβάσεών τους!
Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων
Νίκος Τσότσιος έχουν γίνει επαφές τόσο με το Υπουργείο Απασχόλησης όσο και με τον Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πανοζάχο αλλά και το Νομάρχη Πρέβεζας κ. Βασίλη Ιωάννου, ωστόσο παρά και τις παρεμβάσεις των αρχών αυτών κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί την 20η Μαίου. Ο Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου έχει ζητήσει την ανανέωση των συμβάσεων και μάλιστα τους έχει ήδη εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της νέας χρονιάς ενημερώνοντας για την ενέργειά του αυτή τους αρμόδιους.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους -όλοι τους απολυμένοι από την εταιρία και οικογενειάρχες με μεγάλες ανάγκες- ζητούν να υπάρξει μια μονιμότερη σχέση εργασίας αφού τα 400 ευρώ που σήμερα παίρνουν δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε καν τις στοιχειώδεις τους ανάγκες.


Απολυμένοι δύο ταχυτήτων!
!!
Την ίδια στιγμή οι άλλοι 60 πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης –οι οποίοι εντάχθηκαν σε Νομοθετική Ρύθμιση τύπου Νάουσας- περιμένουν ακόμη την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να προχωρήσει η ενεργοποίηση του Νόμου. Η υπογραφή έγινε στις 16 Φεβρουαρίου ωστόσο οι διαδικασίες δενέχουν ακόμη ολοκληρωθεί και οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η πληρωμή τους δεν πρόκειται να γίνει εφικτή πριν το τέλος του καλοκαιριού. Και οι δύο «κατηγορίες» ανέργων, αγωνίζονται για την εξασφάλισή τους από το 2005 ζώντας ουσιαστικά μέχρι σήμερα με «ψίχουλα».


Στο 25% η ανεργία στον Νομό Πρεβέζης

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει σε όλους μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ενώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο δυσοίωνα για τους 60 της «μερικής απασχόλησης» οι οποίοι μετρούν αντίστροφα τις ημέρες που θα «περάσουν» και πάλι την πόρτα του ΟΑΕΔ αναζητώντας μια θέση εργασίας μαζί με περισσότερα από τρεις χιλιάδες άτομα στο Νομο της Πρέβεζας.
Το ποσοστό των ανέργων στον Νομό της Πρέβεζας, φτάνει σήμερα το 25% και μια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη στο θέμα των 60 εργαζομένων μερικής απασχόλησης θα δημιουργήσει μια ακόμη πιο ασφυκτική κατάσταση στην «αγορά» εργασίας.
από epirusgate

Σημείωση
από ΚΕΝΤΡΙ : Στην φωτογραφία βλέπετε τον Πανοζάχο, Περιφερειάρχη Ηπείρου να σκύβει το κεφάλι μπροστά στα ΓΙΑΤΙ των απολυμένων. Καλά κάνετε και δεν τους κοιτάτε στα μάτια κύριε Περιφερειάρχα.

1 σχόλιο:

  1. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/05/blog-post_656.html

    frikste me tous dimokratikous dapites kai onnedites

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...