Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

«Έγκλημα» και ... συγκάλυψη λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές!

Έχει και συνέχεια το πάρα πολύ σοβαρό θέμα με την παρεμβολή στις αεροπορικές επικοινωνίες από τον τηλεοπτικό σταθμό "ΗΠΕΙΡΟΣ TV1". Το θέμα το είχε αναδείξει το epirusgate και το είχα αναδημοσιεύσει.
Τώρα το epirusgate επανέρχεται και αυτά που λέει είναι πολύ ανησυχητικά :


Το Μέσο και τα… «μέσα!»

Το σίγουρο είναι, πως εξ’ αιτίας μιας «καραμπινάτης» και σοβαρότατης ενέργειας, η οποία έγινε προς τέρψη της… τηλεθέασης και μόνο, τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια αεροπλάνων και επιβατών, μέσω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) σε όλα τα αεροδρόμια της ευρύτερης περιφέρειας. Και ενώ όλοι αναμένουμε να πέσει βαρύς ο «πέλεκυς» από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, βλέπουμε πως το τελευταίο διήμερο αρχίζει να ξετυλίγεται ένα περίεργο «αλισβερίσι», με σαφή πρόθεση το όλο θέμα να πέσει στα… «μαλακά».
Αυτό το λέμε, επειδή μια σειρά από γεγονότα και παραλείψεις, αυτόματα παραπέμπουν σε πρακτικές που δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, όπου αυτονόητα όλοι θα πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους του κράτους. Ήδη,από την Τρίτη, το epirusgate, σας είχε ενημερώσει για τις φήμες που κυκλοφορούσαν και ήθελαν τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου κ.
Δημήτρη Πανοζάχο,τον Νομάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη,τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γκόντα,τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Τάσο Σιαφάκα και άλλους "γαλάζιους" τοπικούς παράγοντες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πέσουν στα..."μαλακά",οι υπέυθυνοι του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού,με αντάλλαγμα φυσικά,την όσο το δυνατό καλύτερη προβολή της Νέας Δημοκρατίας από τον συγκεκριμένο σταθμό,καθ'όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Ενώ λοιπόν το «έγκλημα» για ακόμη μία φορά κινδυνεύει να μείνει χωρίς τιμωρία, ορισμένοι «γαλάζιοι» κυβερνώντες του τόπου μας, φαίνεται πως αρέσκονται να παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της νομιμότητας και της δικαιοσύνης, και λειτουργώντας δίκην «δερβέναγα» μιας άλλης εποχής, ετοιμάζονται να δώσουν και πάλι… «συγχωροχάρτια!»


Προσπάθεια συγκάλυψης!


Ας δούμε τώρα μια σειρά από..."περίεργα" γεγονότα: Κατ' αρχάς, το ίδιο το συμβάν δημοσιοποιήθηκε από την Ε.Ε.Τ.Τ. μέσα από δελτίο Τύπου με δέκα (10) ημέρες καθυστέρηση, αφού από το Σάββατο 16 Μαΐου που συνέβη, δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις την… Τρίτη 26 Μαΐου! Αντίθετα, η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών με ιδιαίτερη σπουδή και στόμφο φροντίζει στην περίπτωση που κατασχεθεί ο εξοπλισμός ενός ιδιώτη ραδιοπειρατή- που ενδεχομένως να μην παρεμβάλει την αεροναυτιλία –να δημοσιοποιεί άμεσα το συμβάν!
Σημειωτέον, πως εν λόγω ιδιοκτήτης ΜΜΕ- όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί του –έχει «σπείρει» σε δεκάδες βουνοκορφές της Ηπείρου (εντός και εκτός Νομού) αναμεταδότες που ελέγχονται για τη νομιμότητά τους και οι οποίοι παρά το ότι έχουν γίνει αντιληπτοί από τις αρμόδιες Αρχές εξακολουθούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση.
Την ίδια τακτική και μάλιστα σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ακολούθησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, η οποία στο Δελτίο Τύπου της επόμενης ημέρας (17 Μαΐου), φρόντισε να «εξαφανίσει» το περιστατικό.
Σε κάποια μεγάλα ερωτηματικά καλείται λοιπόν να απαντήσει άμεσα ο «Ηπειρωτάρχης» της ΕΛ.ΑΣ. κ.
Μαρίνος Γαρνέλης, ο οποίος φαίνεται, πως ακολουθεί πρακτικές των δύο μέτρων και δύο σταθμών προκειμένου να καλύψει- άγνωστο γιατί –ένα επιλήψιμο περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Άραγε, με ποιο δικαίωμα επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία στα εγκλήματα που καθημερινά συμβαίνουν στον τόπο μας;
Αλήθεια κ.Γαρνέλη,στην επιχείρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν συμμετείχαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων Κεντρικού Ζαγορίου, οι οποίοι και προέβησαν στην κατάσχεση όλου του παράνομου εξοπλισμού εκπομπής; Γιατί αποκρύψατε από το δελτίο της 17ης Μαίου το γεγονός; Με τίνος εντολές;


Ερωτήσεις προς..."γαλάζιους" παράγοντες


Τα ερώτηματα τέλος, που θέτουμε σε όλους τους "γαλάζιους" τοπικούς παράγοντες,είναι το εξής: Θα έχουμε ακόμη μία συγκάλυψη;
Τελικά, στον τόπο μας, ακόμη και στις περιπτώσεις που ενεργοποιηθούν οι διοικητικοί μηχανισμοί για τον εντοπισμό και την τιμωρία της όποιας παραβατικότητας, πάντα θα υπάρχουν οι «κατάλληλοι» άνθρωποι στις «κατάλληλες» θέσεις που θα κωλυσιεργούν, θα δυσκολεύουν ή και θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν στην πλήρη συγκάλυψη το «έγκλημα», δυσκολεύοντας με αυτό τον τρόπο το έργο της δικαιοσύνης;


ΚΕΝΤΡΙ : Μαρίνο, για σένα πάντα είχα την καλύτερη εντύπωση, από την εποχή που έδινες τον αγώνα σου εναντίον των εμπόρων της πρέζας στην Άρτα. Ήξερα και τι αστυνομικός και τι άντρας είσαι και σε εκτίμησα γι αυτό. Κρητίκαρος με τα όλα σου, που είχες γίνει ένας από μας.
Δεν θέλω να πιστέψω αυτά που λέγονται, διάψευσέ τους με τις πράξεις σου. Δεν χρωστάς τίποτε σε κανέναν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...