Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Έφυγε κάποιος που αγωνίστηκε ΕΝΤΙΜΑ για τις ιδέες του...


Έχασε σήμερα τη μάχη με τον καρκίνο ο βουλευτής του ΣΥΝ Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα τον Αύγουστο του 1941. Σπούδασε Νομικά, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες σε Αθήνα, Μονπελιέ και Παρίσι.
Δεν ήταν κομματόσκυλο, αντίθετα δούλεψε και "συμπλήρωσε πολλά ένσημα" σε δουλειές ευθύνης: Εργάστηκε ως καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2, στο Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ορσαί και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μονπελλιέ. Έκανε έρευνες και μελέτες πάνω στη μεσογειακή οικονομία, την ΕΟΚ, την Κινεζική αγροβιομηχανία, την αλιεία στην Ελλάδα και άλλες, για λογαριασμό της ΕΟΚ, της ΓΚΑΤΤ και του ΟΗΕ, από το 1967 ως το 1987.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο και έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει στο Βήμα, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Αντί, την Αυγή και τον Πολίτη.


Πολιτική

Εντάχθηκε στον Συνασπισμό έγινε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του, υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογία και Ποιότητα της Ζωής. Μαζί με διάφορα άλλα στελέχη του κόμματος ανήκει στην τάση Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ.

Εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του ευρωεκλογές του 1989, του 1994 και του 1999. Στις εκλογές 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής στη Β’ Αθηνών, τρίτος σε σταυρούς μέσα στο κόμμα του.

Ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμφωνούσε ή όχι μαζί του, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης υπήρξε ένας γενναίος άνθρωπος και ένας σπουδαίος αγωνιστής που υπερασπίστηκε με πάθος τις ιδέες του. Έφυγε με το κεφάλι ψηλά, κύριος σε όλα του, με ήθος και ευγένεια. Καλό ταξίδι εκεί που πάει...

1 σχόλιο:

  1. Τον ξέρουμε, τον σεβόμαστε και θα τον θυμόμαστε...

    Κι ένα ευχαριστώ για το μήνυμα που μου έστειλες

    Διάττων από http://notforthemass.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...