Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Τι Άρτα, τι Ορεστιάδα; Σιγά την απόσταση!!!

*Κατά λάθος περιστατικό ή μήπως δεν είναι τυχαίο; Πολλά ερωτηματικά για την υπόθεση αλλά και για το εάν έχουν γίνει και άλλα τέτοια «λάθη»

Περιστατικό που εγείρει πολλά ερωτηματικά, για την ορθότητα της κατάρτισης των εκλογικών καταλόγων, είναι αυτό που πρόσφατα αποκαλύφθηκε στην Άρτα.
Η
Φωτεινή Τσώλου, δημότης Αρταίων του νομού Αρτας και στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του Κόμματος, ψάχνοντας στο διαδίκτυο να βρει το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσει στις 7 Ιούνη, διαπίστωσε ότι θα πρέπει να ταξιδέψει έως την Ορεστιάδα για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα! Και αυτό χωρίς ποτέ να έχει κάνει οποιαδήποτε αίτηση μεταδημότευσης ή να έχει οποιαδήποτε σχέση με την Ορεστιάδα!
Η Φ. Τσώλου, απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, από τη Μηχανοργάνωση, στο Τμήμα Εκλογών, στο Τμήμα Εκλογικών Καταλόγων, μέχρι και στο Νομικό Τμήμα. Η εξήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών και υπαλλήλων είναι ότι κάποια άλλη γυναίκα έκανε αίτηση μεταδημότευσης, αλλά, κατά λάθος, πληκτρολογήθηκε ο ειδικός εκλογικός αριθμός της Φ. Τσώλου.
Παρά τις πιεστικές ερωτήσεις της ίδιας για να διορθωθεί το λάθος και να ψηφίσει εκεί που πάντα ψήφιζε, η μόνιμη απάντηση των αρμοδίων ήταν ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα, διότι έχουν καταρτιστεί και έχουν εκδοθεί οι εκλογικοί κατάλογοι. Και πως, αν θέλει να ψηφίσει, θα πρέπει να πάει στην Ορεστιάδα. Ισχυρίστηκαν, δε, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, λόγω των νόμων.
Το παραπάνω περιστατικό, αφ' ενός, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο που καταρτίζονται οι εκλογικοί κατάλογοι. Κατ' αρχάς, είναι ένα ερώτημα το αν θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα αν υπήρχε η απαραίτητη πολιτική βούληση των αρμοδίων του υπουργείου Εσωτερικών. Αλλά, επιπλέον, δεν υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός; Διότι, και να έγινε λάθος στην αρχική αίτηση μεταδημότευσης, στη συνέχεια δε θα έπρεπε να γίνει έλεγχος, από τους αρμοδίους, ότι εξυπηρετείται η σωστή αίτηση;
Πάντως, όπως και να έχει, τέτοια παιδαριώδη λάθη, δε θα έπρεπε να γίνονται. Και να γίνονται, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις - όπου η υπαιτιότητα είναι του υπουργείου και του εκλογικού μηχανισμού - θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος άμεσης επίλυσης του προβλήματος.
Μάλιστα, να τονιστεί ότι το πρόβλημα, εκτός από τη Φ. Τσώλου, αφορά, και τη γυναίκα που έκανε την αίτηση και η οποία δεν είναι σίγουρο ότι γνωρίζει τώρα πού θα ψηφίσει.Και με αφορμή αυτό το περιστατικό, όλοι οι ψηφοφόροι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή. Να ελέγξουν έγκαιρα το πού ψηφίζουν, είτε μέσω των δήμων είτε μέσω των ΚΕΠ είτε μέσω του διαδικτύου.
Η Φ. Τσώλου,μιλώντας στον "Ριζοσπάστη", έκανε ξεκάθαρο ότι παρά την τεράστια απόσταση, θα μεταβεί από την Αρτα στην Ορεστιάδα με το αυτοκίνητό της για να ψηφίσει το ΚΚΕ.
«Ο,τι εμπόδια και να υπάρξουν οι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε και ψηφίσουν το ΚΚΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, για μια ακόμη φορά, πρέπει να τονιστεί η ανάγκη, όλοι να ελέγξουν τον τόπο όπου θα ψηφίσουν, ώστε να μη βρεθούν την τελευταία στιγμή προ ...εκπλήξεων.
από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...