Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Έχουμε "λαλήσει" πανευρωπαϊκώς!!!


Φαίνεται πως η οικονομική κρίση έχει ξυπνήσει τα πιο άγρια ένστικτα των γραφειοκρατικών γραναζιών που επιδράμουν για να συλλέξουν ό,τι μπορούν!
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ο ζήλος των αυστριακών αρχών που έστειλαν κλητήρα είσπραξης στο σπίτι ενός πολίτη, προκειμένου να εισπράξει το χρέος που είχε αφήσει απλήρωτο ο εν λόγω πολίτης από τα δημοτικά του τέλη. Πόσο ήταν το χρέος αυτό; Ανερχόταν στο τεράστιο ποσό των 36 λεπτών!!! (0,36 ευρώ)
Κι όμως είναι αλήθεια. Ο άνδρας δήλωσε στην εφημερίδα «Kronen Zeitung» πως είχε χρεωθεί με 236,36 ευρώ δημοτικά τέλη, αλλά εκ παραδρομής πλήρωσε μόνο τα 236 ευρώ, γιατί δεν είχε δει τα δεκαδικά ψηφία! Έτσι, κινήθηκε εναντίον του διαδικασία είσπραξης.

Χαρακτηριστικό του εξωφρενικού του πράγματος είναι πως ακόμη και η εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής που έστειλε την κλήτευση δήλωσε πως «δεν καταλαβαίνουμε γιατί αντέδρασε έτσι το δικαστήριο απέναντι σε ένα τόσο ασήμαντο χρέος».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η «επίσκεψη» του δικαστικού κλητήρα κόστισε στον εμβρόντητο Αυστριακό το ποσό των 5 ευρώ.
το διάβασα στον Κακό λύκο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...