Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Σιγά-σιγά τα blogs σπάνε το μονοπώλιο των βαρώνων των ΜΜΕ...


Οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί με την αισθητή παρουσία ενός νέου παράγοντα στο προσκήνιο : τους bloggers.
Το μονοπώλιο που υπήρχε ως τώρα σε αυτόν τον τομέα από τα τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις εφημερίδες, έρχονται και το σπάνε με δυναμισμό τα ελληνικά blogs, που η ύπαρξη τους θα έχει σημαντικό λόγο στις επερχόμενες εκλογές.
Με δεδομένο ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που μπαίνουν στα blogs είναι από 15 ως 40, αλλά και ότι ο μέσος όρος του μορφωτικού επιπέδου επίσης είναι υψηλότερος από αυτό των τηλεθεατών, τότε μπορούμε να κατανοήσουμε απολύτως πως ο ρόλος των bloggers θα είναι σημαντικότατος από τούδε και στο εξής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά και σε κάθε πολιτικό, εθνικό, κοινωνικό, πολιτιστικό ζήτημα που αφορά τον ελληνικό λαό.
Ας καταλάβουν λοιπόν κάποιοι, ότι το μονοπώλιο της ελεγχόμενης ενημέρωσης από τους βαρόνους των ΜΜΕ έχει πλέον θρυμματιστεί από την ελεύθερη και αδέσμευτη παρουσία εκείνων ακριβώς των blogs που δεν ελέγχονται και δεν εξυπηρετούν δόλια συμφέροντα (γιατί υπάρχουν και ορισμένα τέτοια blogs) και θα παίξουν τον δικό τους ρόλο στην ακώλυτη και ακηδεμόνευτη πληροφόρηση των πληροφόρηση των πολιτών.
Επειδή μπορεί να τσαντιστούν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης με τέτοιες αναρτήσεις, εγώ θα ήθελα να τους καθησυχάσω και να τονίσω τα εξής:
Διαφωνώ σ' αυτά που λέει ο συν-μπόγκερ για το μορφωτικό επίπεδο.
Πιστεύω ότι αν δεν έχεις πρώτα εντρυφήσει στα ρητά της Μενεγάκη, στον ουμανισμό της Πάνια και στην επιστημονική κατάρτιση της Δρούζα, δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις τι σημαίνει Ευρωκοινοβούλιο, Κομισιόν, Βρυξέλλες, Στρασβούργο κτλπ.
Όσο για το θέμα της ηλικίας, ε, εκεί είμαι κάθετος:
Εάν δεν έζησες στο πετσί σου το δίλλημα "τι Παπάγος, τι Πλαστήρας", πώς θα απαντήσεις στο δίλλημα "Κωστάκης ή Γιωργάκης";

1 σχόλιο:

  1. Αυτο ειναι πολυ αισιοδοξο,αλλα και πολυ επιφοβο γιατι αμα δουνε ολοι αυτοι οτι το χανουν το παιχνιδι εξαιτιας των blogs, θα επινοησουν κατι για να τα φιμωσουν (πραγμα το οποιο φυσικα απευχομαι!)
    Καλησπερα αγαπητε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...