Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Κάποτε εργαζόμασταν, τώρα ..."απασχολούμαστε". Η κατανομή των θέσεων απασχόλησης στους Δήμους στο Ν. Άρτας

Ζωηρό ενδιαφέρον προσελκύει το πρόγραμμα απασχόλησης 20.000 ανέργων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Απασχόλησης σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) και τον ΟΑΕΔ. Από την πλευρά της η ΚΕΔΚΕ ήδη έκανε την κατανομή των 15.000 από τις 20.000 θέσεις στους δήμους. Οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα κατανεμηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.
Με βάση την εν λόγω κατανομή για το Νομό Άρτας έχουν εγκριθεί 277 θέσεις εκ των οποίων οι 49 στο Δήμο Άρτας. Στην Ήπειρο έχουν εγκριθεί συνολικά 822 θέσεις. Σύμφωνα με την ΚΕΔΚΕ για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος, και να γίνουν οι προσλήψεις των ανέργων στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, απαιτείται η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΚΕ, του Εσωτερικών και του ΟΑΕΔ και ακολούθως να ψηφιστεί η σχετική διάταξη από τη Βουλή σύμφωνα με την οποία θα διασφαλίζεται ότι δε θα επιβαρυνθούν οι ΟΤΑ με την μονιμοποίηση αυτών των ανέργων.
Σε ότι αφορά την κατανομή της πρώτης φάσης, των 15.000 θέσεων, στους δήμους, σύμφωνα με την ΚΕΔΚΕ έγινε καταρχήν σε επίπεδο νομών και λήφθηκαν υπόψη πρώτον, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και δεύτερον, το ποσοστό ανεργίας. Στη συνέχεια έγινε η κατανομή ανά δήμο με βάση τα εξής κριτήρια: Πρώτον, το πληθυσμό και δεύτερον τον αριθμό των δημοτικών διαμερισμάτων.
Σε ότι αφορά το Νομό Άρτας η κατανομή έχει ως εξής:

Αγνάντων 12
Αθαμανίας 18
Αμβρακικού 13
Αράχθου 15
Αρταίων 49
Βλαχέρνας 8
Γεωργίου Καραϊσκάκη 9
Ηρακλείας 6
Θεοδωριάνων 2
Κομμένου 2
Κομποτίου 8
Μελισσουργών 2
Ξηροβουνίου 12
Πέτα 11
Τετραφυλίας 11
Φιλοθέης 14
----------------------
ΣΥΝΟΛΟ 277

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...