Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

"Σκυλί μαύρο" δηλητηρίασε 15 σκυλιά στο Νιοχώρι!!!

Το διάβασα στο arta mou και μ' έπιασε αναγούλα:

Είναι από τα μηνύματα που ντρεπόμαστε να γράφουμε, αλλά δεν πρέπει να σιωπούμε. Διαβάσαμε στο artinoi.gr μια αναδημοσίευση:
tsekouratoi
"Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η βαρβαρότητα και αγριότητα των κατοίκων του Νεοχωρίου ενάντια στα ζώα. Συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ στην περιοχή Άγιος Κοσμάς όπου η κυρία Μαργαρίτα φιλοξενεί αδέσποτα σκυλάκια στο κτήμα της και η κυρία Ανθή η οποία φροντίζει για τη διατροφή των αδέσποτων ζώων και βοηθάει τη κυρία Μαργαρίτα βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.
Τα σκυλάκια τα οποία καθημερινά φρόντιζαν και φυσικά ήταν περιφραγμένα στο χώρο του κτήματος… συνολικά 15 στον αριθμό περίπου και όλα αδέσποτα που τα φρόντιζαν και τα περιέθαλπαν οι παραπάνω κυρίες βρέθηκαν να σπαρταράνε κυριολεκτικά και να...

ουρλιάζουν από σφοδρούς πόνους αβοήθητα στο δρόμο έξω από το κτήμα.
Αμέσως η κυρία Ανθή με τη βοήθεια των λιγοστών φιλόζωων που υπάρχουν στο χωριό κινητοποιήθηκαν ψάχνοντας απεγνωσμένα ατροπίνες να χορηγήσουν στα αβοήθητα ζώα που κυριολεκτικά ψυχορραγούσαν.
Εντωμεταξύ η κυρία Ανθή κάλεσε την άμεσο δράση που έσπευσε αμέσως και κατέγραψε το γεγονός. Ο Αστυνομικός Υπηρεσίας έμεινε άναυδος και σάστισε μπροστά στο θέαμα καθώς πρώτη φορά έβλεπε τέτοια απίστευτη αγριότητα.
Λίγα μέτρα παραπέρα από το σημείο που ψυχορραγούσαν τα σκυλιά βρέθηκε και το φαγητό που χρησιμοποίησε ο δράστης για να δολοφονήσει ζώα. Ένας σωρός από φαγητό μαζί με μια σακούλα φυτοφάρμακο, παραθείο κατά τη διάγνωση του κτηνιάτρου.
Ο άνθρωπος που δηλητηρίασε τα άτυχα ζώα παρακολουθούσε από μακριά το θέαμα καθώς η κυρία Ανθή τον είδε να φεύγει όταν εκείνη πήγαινε να ταΐσει τα άτυχα ζώα τα οποία εντωμεταξύ είχαν φάει από το φαγητό που τους είχε πετάξει ο ασυνείδητος , εγκληματίας αγρότης.
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως αυτός ο άνθρωπος είχε απειλήσει τις κυρίες επανειλημμένα ότι θα σκοτώσει τα άτυχα ζώα γιατί τον ενοχλούσε η παρουσία τους όπως έλεγε συνεχώς. Πίσω από το κτήμα της κυρίας Μαργαρίτας διατηρεί χωράφι με πρόβατα και επειδή περνούσε με τα πρόβατα καθημερινά έξω από το χωράφι του και τα πήγαινε έξω να τα βοσκήσει ανεξέλεγκτα ήθελε να έχει όλο το χώρο δικό του!!! 
Τα σκυλάκια ουδέποτε πείραξαν το κοπάδι του εν λόγω κυρίου αλλά όπως αποδείχτηκε ο άνθρωπος αυτός μισεί θανάσιμα τα ζώα και το απέδειξε περίτρανα με την αποτρόπαια πράξη του καθώς το παραθείο προκαλεί αργό θάνατο στα σκυλιά και υποφέρουν μέχρι να πεθάνουν.
Φυσικά οι δύο κυρίες ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες ,τον κατήγγειλαν και η αστυνομία ακολούθησε την αυτόφωρη διαδικασία αλλά ουδέποτε τον συνέλαβαν γιατί ο κύριος που δολοφόνησε τα σκυλιά ήταν ένοχος, υποψιάστηκε ότι θα συλληφθεί και κρύφτηκε. Η πράξη του αυτή φυσικά απέδειξε περίτρανα την ενοχή του και το φόβο του μήπως συλληφθεί.Τελικά οι φιλόζωες κυρίες προσπάθησαν και έσωσαν τα περισσότερα ζώα αλλά δυστυχώς ένα κουταβάκι δεν τα κατάφερε και απεβίωσε μετά από δύο ημέρες παρόλο που του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Να θυμίσουμε επίσης οτι πριν λίγους μήνες στο ίδιο χωριό ιδιοκτήτης ζώου έδειρε κατά τρόπο πολύ άγριο με ξύλα το σκυλί του, το οποίο έπεσε σε κώμα. Ο «άνθρωπος» αυτός τότε συνελήφθη και αναμένεται η δίκη του."

ΚΕΝΤΡΙ: Δε νομίζω ότι φταίει το χωριό, ότι το Νιοχώρι έχει τέρατα και αλλού είναι άγγελοι. Τέτοιες συμπεριφορές βρίσκεις παντού και δεν έχουν να κάνουν με ιδιόρυθμες συμπεριφορές, αλλά με ψυχιατρικές καταστάσεις, με κομπλεξικά θρασίμια, που εκτονώνουν τον βόθρο της ψυχής τους στα ανήμπορα να αντιδράσουν ζώα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...