Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Το Φθινόπωρο ανοίγει η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας


Επιτέλους, μετά από χρόνια εγκατάλειψης, το κτίριο της παλιάς Πυροσβεστικής, πλήρως ανακαινισμένο, θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους φίλους της τέχνης. Απόφαση για χορήγηση πίστωσης 120.000 ευρώ για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου της Δημοτικής Πινακοθήκης "Γιάννης Μόραλης" έλαβε κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. Άρτας.
Η πλατεία θα αρχίσει σύντομα να διαμορφώνεται βάσει του σχεδίου διαμόρφωσης που έχει εκπονήσει δωρεάν ο διακεκριμένος αρτινός αρχιτέκτονας Γιώργος Βαφιάς. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης, τα εγκαίνια της Πινακοθήκης προγραμματίζονται για το Φθινόπωρο. Στα εγκαίνια τιμής ένεκεν θα φιλοξενηθεί αναδρομική έκθεση του μεγάλου αρτινού ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, του οποίου το όνομα θα πάρει η Πινακοθήκη.
Η μελέτη από τον κ. Βαφιά έχει γίνει, έχει παραδοθεί και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωσή της.
Ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης εκ μέρους όλου του Δ.Σ. ευχαρίστησε τον κ. Βαφιά «που απ’ τον πολυτιμότατο χρόνο του, με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, ολοκλήρωσε τη μελέτη του περιβάλλοντος χώρου με μια πάρα πολύ όμορφη μελέτη και την οποία προσφέρει αφιλοκερδώς στο Δήμο» και τόνισε ότι το προσεχές διάστημα η Πινακοθήκη θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό.

Εγώ από την πλευρά μου, σαν Κ
ΕΝΤΡΙ, να συγχαρώ ιδιαίτερα τους Αρτινούς της Αθήνας που πίστεψαν στην Δημοτική Πινακοθήκη, έφτιαξαν τον Σύλλογο "Φίλοι της Πινακοθήκης", αγόρασαν πίνακες με χρήματα που συγκέντρωσαν από χορηγούς και δωρεές, πίεσαν, ζόρισαν, ξαναπίεσαν και τελικά κατάφεραν να φτάσουμε στο σήμερα, όπου όλα φαίνονται ευοίωνα...

1 σχόλιο:

  1. Για να μην ξεχνιώμαστε: Τους τρεις πίνακες που εξαφανίσθηκαν από τον Σκουφά θα τους έχει η Πινακοθήκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...