Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Μια συζήτηση για την Παρηγορήτρια


Η χθεσινή ανάρτηση για την Παρηγορήτισσα http://aletri.blogspot.com/2009/04/blog-post_2334.html και την αντίδραση του Δήμαρχου στην άρνηση της Αρχαιολογίας να γίνει Ανάσταση εκεί, είχε σαν αποτέλεσμα, να δεχτώ πολλά mails από φίλους που από ότι φαίνεται παρακολουθούν το blog.
Μερικά από αυτά έμοιαζαν παράξενα και "φυτευτά", άλλα όμως έδειχναν ενδιαφέρον και ανησυχία για όσα γίνονται στην πόλη. Η συντριπτική πλειοψηφία κατέληγε στο ότι αργά θυμήθηκε ο Οικονομίδης την Παρηγορήτρια και συνδύαζαν το μνημείο με την παραχώρηση της πλατείας Σκουφά και του πάρκου σε ιδιώτη για να φτιαχτεί πάρκινγκ.
Άλλοι μιλούσαν και για μια βεντέτα μεταξύ Δήμου και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Κάποιοι πονηροί έλεγαν ότι φωνάζει τώρα ο Οικονομίδης για να "σκιάξει" την Υπηρεσία και να δοθεί έτσι άδεια από την Αρχαιολογία στη νέα προκήρυξη για παραχώρηση που ετοιμάζει, ΛΕΤΕ;
Όπως και να έχει όμως το πράγμα, εγώ θέλω να ομολογήσω 3 πράγματα: a) ένοιωσα μια άγρια χαρά, όταν έλαβα 27 mails, από τα οποία τα 23 τα αξιολογώ σαν σοβαρά (δυστυχώς τα 4 ήταν τελείως χαβαλεντζίδικα), γιατί μου έδειξαν ότι οι Αρτινοί δεν είναι αραχτοί, όπως τους κατηγορούν, αλλά νοιάζονται και ψάχνονται και σκέφτονται... b) Τα blogs μπορούν να γίνουν μέρος επαφής και επικοινωνίας. Ίσως να είναι η σύχρονη "Αρχαία Αγορά" c) σε άτυπο gallop που έκανα στην συζήτηση που ακολούθησε με τους 23, έλαβαν Γεροβασίλη 11, Κανένας 5, Οικονομίδης 4, Κοτσαρίδας 3. Πώς το έλεγαν παλιά Όλγα μου; Μας ερωτεύονται αλλά δεν μας παντρεύονται;

1 σχόλιο:

  1. Τα λεφτά που δώθηκαν για το μέγαρο θα μπορούσαν να είχαν δωθέι για να σωθεί το μνημείο.Όσο αφορά Γεροβασίλη,ΟκονομίδηΚοτσαρίδα κλπ τα ίδια λαμόγια είναι όλοι τους.Και για το πάρκιν και για τον λόφο.Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν συμφωνημένο.Στη μάσα όλοι τους και με τα δυό χέρια.ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...