Το διάβασα στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ της Άρτας και σας το λέω με χαρά, γιατί όσο χτυπάμε τα κακώς κείμενα, άλλο τόσο πρέπει να προβάλλουμε τα καλά, ειδικά όταν ξεπερνούν την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία...
Η διάκριση μετ’ επαίνου δημοσίων υπηρεσιών δεν είναι δα και καθημερινό φαινόμενο. Πόσο μάλλον όταν αυτή η διάκριση έγκειται στο χώρο της πληροφορικής και στη χρήση νέων τεχνολογιών σ’ ένα δημόσιο περιφερειακό νοσοκομείο. Ε, λοιπόν στην Άρτα συνέβη.
Το τμήμα Πληροφορικής του Νοσοκομείου, αξιοποιώντας στο έπακρο την παρουσία των σπουδαστών τηλεπληροφορικής του Τ.Ε.Ι Άρτας, κέρδισε δύο βραβεία για την ίδια ερευνητική εργασία σε νοσοκομεία της Ηπείρου.
Το βραβείο καλύτερης εργασίας νέου επιστήμονα απονεμήθηκε στον Αχιλλέα Παπαγεωργίου, τελειόφοιτο Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης Ηπείρου, που παρουσίασε την εργασία με τίτλο «Η εισχώρηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνίας σε δημόσιους νοσοκομειακούς φορείς της περιφέρειας: ανταπόκριση και οφέλη» στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο management υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας.Η διάκριση μετ’ επαίνου δημοσίων υπηρεσιών δεν είναι δα και καθημερινό φαινόμενο. Πόσο μάλλον όταν αυτή η διάκριση έγκειται στο χώρο της πληροφορικής και στη χρήση νέων τεχνολογιών σ’ ένα δημόσιο περιφερειακό νοσοκομείο. Ε, λοιπόν στην Άρτα συνέβη.
Το τμήμα Πληροφορικής του Νοσοκομείου, αξιοποιώντας στο έπακρο την παρουσία των σπουδαστών τηλεπληροφορικής του Τ.Ε.Ι Άρτας, κέρδισε δύο βραβεία για την ίδια ερευνητική εργασία σε νοσοκομεία της Ηπείρου.
Επίσης η ίδια ερευνητική εργασία βραβεύτηκε ως η καλύτερη και στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τις πολιτικές υγείας.
Με δύο άτομα προσωπικό όλο κι όλο το τμήμα Πληροφορικής στο νοσοκομείο ιδρύθηκε το 2004. Σήμερα με τρία άτομα μόνιμο προσωπικό και με τη βοήθεια των σπουδαστών έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μεταξύ των ομοειδών τμημάτων περιφερειακών νοσοκομείων όχι μόνο σε επίπεδο ερευνητικών εργασιών αλλά και σε επίπεδο καθημερινής πρακτικής και απόδοσης.
Αν ρωτήσεις τους ανθρώπους του τμήματος Πληροφορικής του Νοσοκομείου για τα προβλήματα στη δουλειά τους, θα σου πουν και οι τρεις πως,"στην Ελλάδα και οι πολίτες και οι πολιτικοί ΔΕΝ έχουν αντιληφθεί πως αν για το στήσιμο ενός πληροφοριακού συστήματος ξοδέψεις ένα ευρώ, για τη συνέχιση της λειτουργίας του που προϋποθέτει συνεχή εκπαίδευση και αναδιοργάνωση, θα ξοδέψεις τέσσερα ευρώ. Δεν πρόκειται για ένα έργο στατικό. Η πληροφορική κι οι νέες τεχνολογίες απαιτούν συνεχείς αναδιοργανώσεις".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...