Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Σχεδιασμός ...αλά Ελληνικά; Ευτυχώς γι' αυτούς ΟΧΙ!!!

Όλοι ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στο 2009. Αν όμως σας λέγαμε ότι κάποιοι σχεδιάζουν από τώρα για το 2028, μετά από δεκαεννιά χρόνια δηλαδή, θα το θεωρούσατε λογικό;
Μάλλον όχι, επειδή ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε ότι όλα γίνονται στο… πόδι την τελευταία στιγμή.
Όμως οι Ολλανδοί έχουν διαφορετική άποψη. Θα σχεδιάσουν τώρα το πώς θέλουν να είναι η πόλη το 2028 για να διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η χρονολογία δεν είναι τυχαία.
Το 2028 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το 1928 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Άμστερνταμ και οι Ολλανδοί ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν.
Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να έχουν χωροθετήσει εγκαταστάσεις στα καλύτερα σημεία, σε κοντινές αποστάσεις, να υπάρχει γρήγορη πρόσβαση για όλους και φυσικά αρκετοί ελεύθεροι χώροι και πάρκα για τους κατοίκους.
Αυτό είναι το σχέδιο για το… νέο Άμστερντάμ και ξεκίνησαν. Τους επόμενους μήνες θα αναζητηθούν οι τοποθεσίες για αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το νέο Ολυμπιακό Στάδιο, υπάρχει και το παλιό (φωτό αρχείο ΔΟΕ) καθώς και για το Ολυμπιακό Χωριό, ώστε να δεσμευτούν για το μέλλον, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα γίνουν και έργα για χρήση του κοινού τα επόμενα χρόνια και αν έρθουν και οι Ολυμπιακοί θα γίνουν και κάποια αθλήματα.
Η απόφαση για τους Αγώνες του 2028 θα παρθεί από τη ΔΟΕ το 2021 και η διαδικασία της υποψηφιότητας, των φακέλων, της αξιολόγησης το 2019. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τα χρονικά περιθώρια… στενεύουν και ουσιαστικά έχουν στη διάθεσή τους μόλις… 10 χρόνια.
Όσο για το 1928 να σας θυμίσουμε ότι τότε για πρώτη φορά η Ελληνική Ομάδα παρέλασε πρώτη στην έναρξη των Αγώνων που ξεκίνησαν στις 17 Μαΐου και τελείωσαν στις 12 Αυγούστου και η Ολλανδική στο τέλος διαδικασία που είναι μέρος του Ολυμπιακού Πρωτοκόλλου και ισχύει μέχρι και τώρα είτε είναι θερινοί, είτε χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Τέλος στο Άμστερνταμ το 1928 είχαν πάρει μέρος 46 χώρες, αριθμός ρεκόρ για την εποχή, 2.883 αθλητές ( 2.606 άνδρες και 277 γυναίκες) σε 109 αγωνίσματα.

από greek-Olympics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...