Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη


Κινητή μονάδα της Ν.Α. Άρτας επισκέπτεται από την Πέμπτη κομβικά σημεία της πόλης της Άρτας όπως είναι η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η πλατεία Κιλκίς, το ΚΤΕΛ κλπ. καθώς και τους Δήμους του Νομού, με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τα ψηφιακά έργα που υλοποιεί η Ν.Α. Άρτας και τα οποία θα παρουσιαστούν σε διημερίδα που θα γίνει την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαΐου, στο ξενοδοχείο "ARTA PALACE", στις 6μ.μ. και στις 10π.μ. αντίστοιχα. Στη διημερίδα θα παρουσιαστεί το σύνολο των ψηφιακών εφαρμογών και θα δοθούν απαντήσεις σε διάφορα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς απασχολήσει το κοινό της Άρτας. Σήμερα η κινητή μονάδα βρέθηκε έξω από το Δημαρχείο Άρτας συνεχίζοντας το έργο της ενημέρωσης.
Ένα από τα πιο σημαντικά ψηφιακά έργα που έχει υλοποιήσει η Ν.Α. είναι οι "Μετρήσεις και αξιολόγηση εντάσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο Νομό Άρτας" για τις οποίες θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα στη διημερίδα, καθώς και το έργο "Δίκτυο καταγραφής κρίσιμων παραγόντων και τηλεειδοποίησης για την προστασία της φυτικής και ζωικής παραγωγής", που αφορά στη δημιουργία και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την ανάλυση δεδομένων και την έγκαιρη ειδοποίηση των παραγωγών του Νομού για την προστασία της φυτικής και ζωικής παραγωγής. Το έργο αποτελείται από 12 μετεωρολογικούς σταθμούς που έχουν εγκατασταθεί στο Νομό της Άρτας, σε επιλεγμένα σημεία ώστε να καλύψει το σύνολο της πεδιάδας (160.000 στρέμματα) και ευαίσθητες ορεινές και ημιορεινές περιοχές και τα οποία μετρούν και αναμεταδίδουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μετρήσεις για θερμοκρασία και ατμοσφαιρική πίεση. "Το πιο σημαντικό είναι ότι αν υπάρξει ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο ειδοποιούν άμεσα και με ένα SMS ακόμα τον ενδιαφερόμενο για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα" ανέφερε ο υπεύθυνος της κινητής μονάδας ενημέρωσης. Τα υπόλοιπα ψηφιακά έργα που υλοποιούνται και θα παρουσιαστούν στην διημερίδα είναι:
-
Μελέτες ωρίμανσης έργων Ψηφιακής Σύγκλισης Τέταρτης προγραμματικής περιόδου
-Σύστημα ευφυών μεταφορών
-Ψηφιακή συλλογή Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης

-Ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και Διαχείρισης πυροπροστασίας Νομού Άρτας
-Διαδραστικές Πολυμεσικές Εφαρμογές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και Infokiosks Πληροφόρησης στην πόλη της Άρτας
Η Ν.Α Άρτας δημιουργεί ψηφιακά… και μας ενημερώνει για την ολοκλήρωση των Έργων του Γ' ΚΠΣ και το Σχεδιασμό για το ΕΣΠΑ.
Τετάρτη 6 & Πέμπτη 7 Μαϊου 2009 στο ξενοδοχείο ARTA PALACE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...