Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Μαύρα Χριστούγεννα για τους αγρότες της Άρτας...


Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που ζει ο αγροτικός κόσμος της Άρτας.
Μίλησαν για εξευτελιστικές τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα του νομού (ελιά, ακτινίδιο, εσπεριδοειδή), λόγω του ότι οι έμποροι εκμεταλλεύονται την άμεση ανάγκη για ρευστό που έχουνε οι παραγωγοί και πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές.

Είπανε ότι τα αγροτικά προϊόντα είναι το μόνο είδος όπου την τιμή την υπαγορεύει αυτός που αγοράζει και όχι αυτός που πουλάει. Είναι σα να πηγαίνουμε στο Super Market και να λέμε εμείς στον ιδιοκτήτη πόσα λεφτά θα του δώσουμε για να πάρουμε το απορρυπαντικό που έχει στο ράφι!!!

Την ίδια στιγμή, κανένας παραγωγός του νομού δεν έχει πάρει χρήματα από τα ΠΣΕΑ για την ανασύσταση που έγινε από τον τελευταίο παγετό. Η κατάσταση για τους αγρότες του νομού γίνεται ακόμα δυσχερέστερη κι από το γεγονός ότι η εισήγηση σε επίπεδο Ε.Ε. είναι να μην δοθούν προκαταβολές για την ενιαία ενίσχυση πριν τις γιορτές οπότε οι αγρότες κινδυνεύουν να κάνουν Χριστούγεννα με άδειες τσέπες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...