Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Μεθοδευμένες κινήσεις που σπρώχνουν τα παιδιά μακριά από τον αθλητισμό...


Σε προηγούμενη ανάρτηση έγραψα για το κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άρτας και για τις γελοίες δικαιολογίες από τον Δήμο Αρταίων.
Τώρα σας δίνω την επιστολή-καταγγελία που έστειλαν τις 20 Νοεμβρίου, πολύ πριν την απόφαση για κλείσιμο, οι γονείς των παιδιών που αθλούνται στο κολυμβητήριο. Έχει τίτλο "ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ" και τα
bold είναι δικά μου:

Απ' το 2007 το φωνάζαμε, όταν για πρώτη φορά έκλεισε αιφνιδιαστικά το Δημοτικό Κολυμβητήριο για 3 μήνες. Μιλήσαμε για
μεθοδευμένες κινήσεις, με σκοπό να αποθαρρυνθούν οι μικροί κολυμβητές, αλλά και οι αθλητές που υπάρχουν σε αυτό το χώρο και στο τέλος να εγκαταλείψουν. Μας απάντησαν ότι πλάθουμε σενάρια ή ακόμη ότι είμαστε μέχρι και "υποκινούμενοι" !!!
Τα δικά μας "σενάρια", επαναλαμβάνονται, δυστυχώς και το 2008. Με την ίδια δικαιολογία: ανάγκη συντήρησης (αστεία δικαιολογία για έναν αθλητικό χώρο μέσα στο χειμώνα) και έλλειψης χρημάτων.

Το κακό, όμως, φαίνεται να τριτώνει. Οι "μυθοπλασίες" μας, κινδυνεύουν να βγουν αληθινές και το 2009. Αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος του αθλητικού κέντρου, πρότεινε ξανά τη διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου από τις 20 Δεκεμβρίου - 1 Μαρτίου!! Και φυσικά, για τους ίδιους λόγους. Τι πρωτότυπο!

Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια Δ.Σ του αθλητικού κέντρου, που όλως περιέργως συνέρχεται για θέματα κολυμβητηρίου, μόνο όταν είναι να ορίσει την ημερομηνία κλεισίματός του.

Οι κύριοι αυτοί αποφασίζουν, ελαφρά τη καρδία, να "πετάξουν" για 3η συνεχόμενη χρονιά στο δρόμο, 150 περίπου παιδιά
που ασχολούνται κατά τους χειμερινούς μήνες μ' αυτό το άθλημα, ενώ εντελώς ανύπαρκτοι είναι γι' αυτούς, οι 50 περίπου αθλητές, που οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις ξεκινούν στις 21 Νοεμβρίου.
Ποια η πρότασή τους γι' αυτά τα παιδιά;
Για 3ο συνεχόμενο χειμώνα, να πηγαινοέρχονται στα Ιωάννινα, που εκτός όλων των άλλων, σημαίνει και κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα; Πότε συνήλθε το Δ.Σ του Α.Κ.Δ.Α για να συζητήσει προτάσεις και λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στο χώρο του κολυμβητηρίου; Λύσεις που τους έχουμε προτείνει και έχουν υιοθετηθεί από άλλα κολυμβητήρια, μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας στο 40-50 % !
Πώς υποχρεώνουν αθλητές που αθλούνται σε δημόσιο αθλητικό χώρο, που λειτουργεί με κρατική επιχορήγηση και οι οποιοι πληρώνουν επιπλέον για να αθληθούν, να εγκαταλείψουν
; Ποιος τους δίνει αυτό το δικαίωμα; Γιατί τα οικονομικά του Α.Κ.Δ.Α είναι κάθε χρόνο άθλια; Ποιο σπουδαίο έργο έγινε για να δικαιολογείται εν μέρει αυτή η κατάσταση; Γιατί η κρατική επιχορήγηση που ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 850.000 ευρώ, δεν καλύπτει τις ανάγκες ενός αθλητικού χώρου, που δεν είναι δα και το Ο.Α.Κ.Α; Μέσα σ' αυτά τα χρήματα, δεν περιλαμβάνονται και τα έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου; Όταν αυτό είναι κλειστό, ουσιαστικά όλο το χειμώνα, πού πηγαίνει το ποσό της κρατικής επιχορήγησηςπου αντιστοιχεί στη λειτουργία του;
Αυτά και πολλά ακόμα ερωτηματικά, γεννιώνται και καλείται κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα και όχι γενικόλογα και αόριστα.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...