Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;


Με πιάνει θλίψη όταν κάνω την σύγκριση Άρτα-Πρέβεζα και θα σας πω τι εννοώ. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουν νεαρός (και τώρα νεαρός είμαι, απλά πιο συνειδητοποιημένος...), με μεγάλη δόση τοπικισμού κορόϊδευα την Πρέβεζα και έλεγα ότι είναι ένα ψαροχώρι και καταλαβαίνω γιατί ο Καρυωτάκης αυτοκτόνησε... Και πραγματικά τον χειμώνα δεν είχε και πολλά πράγματα να κάνεις και πολλοί Πρεβεζιάνοι έρχονταν στην Άρτα το βράδυ για διασκέδαση...
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και τα πράγματα άλλαξαν τελείως. Η Πρέβεζα αναπτύχθηκε, προχώρησε με άλματα και η Άρτα άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Διαβάστε τι μου έστειλαν από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας:






ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Πρέβεζα 11/12/2009

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

-------------

Tαχ. Δ/νση: Β. Μπάλκου

Ταχ.Κώδικας: 481 00 ΠΡΕΒΕΖΑ

Αρμόδια: Δήμητρα Φώτογλου

Τηλέφωνο: 2682 0 29917

FAX: 2682 0 29917

E-mail : cultprev@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει για τις ημέρες αυτές τις παρακάτω εκδηλώσεις :

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 9.00 μ.μ Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας : Συναυλία με τις αδελφές Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή με τραγούδια & μουσική απ’ όλο τον κόσμο. Οι Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή είναι ένα καταπληκτικό ντουέτο που συνδυάζει την φρεσκάδα και την παράδοση όσο κανένα άλλο από τα σύγχρονα νεανικά σχήματα. Εντυπωσιακές με το ρεπερτόριο τους, με την ακέραιη παρουσίαση κάθε κομματιού και φυσικά την εμφάνιση τους.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 7.00μ.μ Θεοφάνειος Αίθουσα Τέχνης: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη Αν. Θεοφάνη – Βράβευση μαθητών της Γ’ Λυκείου που πρώτευσαν το σχολικό έτος 2008-2009 – Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 8.30 μ.μ. Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πρέβεζας: με την « Καμεράτα» - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσική από έργα των Henry Mancini, John Williams, Enio Moricone, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Κυπουργού κ.ά., γραμμένα για τον κινηματογράφο. Διευθύνει ο Αλέξανδρος Μυράτ.

Η Καμεράτα ιδρύθηκε το 1991 με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής, για να αποκτήσει και η Ελλάδα ένα επαγγελματικό σύνολο εγχόρδων ευέλικτο και κατάλληλο για την παρουσίαση έργων δωματίου (και όχι μόνο) επιτυγχάνοντας το υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Με βάση το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και με Μόνιμο Μαέστρο τον Αλέξανδρο Μυράτ , οι δραστηριότητες της ορχήστρας επεκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και εκτός συνόρων.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου , 11 π.μ , Κεντρική Αγορά: Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στην Κεντρική Αγορά, ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με καταστήματα της πόλης θα μοιράσει γλυκά, ανταλλάσοντας τις πιο ζεστές ευχές για τις γιορτινές ημέρες.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου,8.00 μ.μ, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας:

«Βοτάνι –Βοτανάκι» , Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι για μια αγέλαστη πολιτεία πολύ οικεία, με τους καλικάντζαρους επί σκηνής να προ(σ)καλούν, τραγουδώντας, τους πάντες να θυμηθούν την αθωότητα της σκανδαλιάς. Η μουσική είναι των αδελφών Κατσιμίχα.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, 8.30 μ.μ , Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας: Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας.

Θεατρική παράσταση με τη μονόπρακτη κωμωδία του Τσέχωφ « Η Αρκούδα» από τη Θεατρική Σκηνή Πρέβεζας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις αυτές. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα Γραφεία του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://culturepreveza.wordprpress


Για να γίνει λοιπόν η αναγκαία σύγκριση, ας πούμε ότι εμείς στην Άρτα πέρυσι σαν Δήμος δεν κάναμε ΚΑΝΕΝΑΝ στολισμό γιατί δεν είχαμε λεφτά και παρακαλούσαμε τους καταστηματάρχες αν μπορούν να στολίσουν τον δρόμο μπροστά από τα μαγαζιά τους, μπας και αποκτήσει η πόλη γιορτινό χρώμα....
Κι όσο για φέτος, βάλαμε έναν επιχειρηματία να βάλει τρενάκι και Carousel με 1,5 ευρώ το κεφάλι εισιτήριο και θα έχουμε και συναυλία με τους C-REAL στις 26 Δεκεμβρίου στο Γυμναστήριο με 10 ευρώ το κεφάλι.

Τώρα λοιπόν σκύβω το κεφάλι και αναρωτιέμαι: Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;
Πού τα βρίσκουν αυτοί τα λεφτά κι εμείς είμαστε μονίμως με το παράπονο ότι το "κακό" κράτος δεν μας δίνει όσα μας υποσχέθηκε;
Βρε, ουστ από δω, μέρες πού 'ναι !!!


2 σχόλια:

  1. Συνυπογράφω και τις μνήμες και την αγανάκτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου από την Πρέβεζα είμαι, χαίρομαι για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν, αλλά πραγματικά μη στενοχωριέσαι. Η Πρέβεζα δυστυχώς από τέλη Σεπτέμβρη ως τον Μάη είναι μια ζωντανή-νεκρή πόλη. Υπάρχουν απογεύματα που περπατάς στο κέντρο της πόλης και δεν βλέπεις άνθρωπο. Μια χαρά είστε εκεί στην Άρτα, διαφορετικά δε θα κάνανε οι Πρεβεζάνοι μαζικές εξορμήσεις στην πόλη σας κάθε Σαββατοκύριακο για διασκέδαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...