Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Μακροβούτια και καμάκια!!!


Ενας πρωτότυπος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στην Πρέβεζα. Μοναδικό «όπλο» όσων συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αυτό θα είναι το ψαροντούφεκο,το οποίο θα κρατούν τα μέλη του αθηναικού συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων "Γλαύκος".
Οι ψαροντουφεκάδες επέλεξαν την περιοχή της Πρέβεζας για να πραγματοποιήσουν τον 15ο πανελλήνιο διαγωνισμό ψαρέματος με την ονομασία Αλκυόνη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην θαλάσσια περιοχή από την Κυανή Ακτή μέχρι τον Παντοκράτορα με την συμμετοχή 60 περίπου ατόμων. Το ψάρεμα θα διαρκέσει 5 ώρες, ενώ οι αθλητές –οι οποίοι δεν θα χρησιμοποιούν πλωτά μέσα- θα συναγωνιστούν για το ποιος θα πιάσει τα περισσότερα και μεγαλύτερα ψάρια.
Έτσι, σε μια περίοδο με περιορισμένη τουριστική κίνηση στην πόλη της Πρέβεζας θα έρθουν για 3 μέρες περισσοτερα από 150 άτομα που θα τονώσουν την τοπική αγορά. Η δημοσιότητα που έχει δοθεί σε άλλες περιοχές όπου έχει διεξαχθεί ο διαγωνισμός είναι μεγάλη, ενώ ιδιαίτερη προβολή λαμβάνουν τόσο οι παραλίες όσο και τα τουριστικά αξιοθέατα του τόπου που φιλοξενεί τους ψαροντουφεκάδες.
Ο Δήμος της Πρέβεζας έχει ήδη δηλώσει την συμμετοχή του στον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα αλιεύματα θα δοθούν στο Γηροκομείο και τον ξενώνα "Ψυχαργώς.
από epirusgate

Πάντως εγώ σκέφτομαι να βάλουν κάμποσα ψάρια στον πάγο και να μην τα καταβροχθίσουν αμέσως, γιατί ο gourmet Νομάρχης μας, ο Παπαβασιλείου ντε, κάτι είπε για ένα Συμπόσιο Τέχνης που θα διοργανώσει, λέει, την Άνοιξη!!!
Κι ο Νομάρχης, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι σαν την αξέχαστη ελληνική ταινία, όπου όταν άκουγες τον τίτλο, δεν καταλάβαινες ακριβώς τι έλεγε: "Η κάλπικη λίρα" ή "Η κάλπη κι η λίρα";;;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...