Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η Ι.Μ. Άρτας για τη Σαρακοστή και τους Δαιμόνους...

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Άρτας για την περίοδο της Τεσσαρακοστής αναφέρει:


«Εισερχόμαστε στην ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Περίοδο έντονου πνευματικού αγώνα εναντίων των δαιμόνων και των δυνάμεών τους που καταδυναστεύουν με ποικίλους τρόπους τον σύγχρονο άνθρωπο.
Τον αγώνα αυτό έρχεται να στηρίξει και βοηθήσει η Εκκλησία μας, προσφέροντας κατά τον ιερό υμνωδό τρία σπουδαία όπλα: Την νηστεία, ιδιαίτερα έντονη και αυστηρή αυτή την περίοδο, την ελεημοσύνη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και την προσευχή με τις ιδιαίτερες και όμορφες Ακολουθίες, την προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, το Μεγάλο Απόδειπνο, τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Κατανυκτικό Εσπερινό.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί θα τελούνται κάθε Κυριακή σε διαφορετικό Ναό, αρχής γινομένης από την Κυριακή 6 Μαρτίου το απόγευμα, όπου ο Κατανυκτικός ή αλλιώς ο εσπερινός της συγνώμης θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και ώρα 6.
Καλούμαστε όλοι κλήρος και λαός να συμμετέχουμε σε αυτόν προκειμένου να ζητήσουμε συγχώρεση μεταξύ μας και να λάβουμε την ευχή του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας πριν την έναρξη του πνευματικού μας αγώνα.
Επίσης η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελείται κάθε Παρασκευή στις 7 το απόγευμα σε όλες τις Ενορίες, κατ’ εξαίρεση δε στις 8, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι αδελφοί μας εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα της πόλης.
Ευχόμαστε σε όλους καλή και ευλογημένη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και με τη βοήθεια και χάρη του Θεού να αξιωθούμε να φτάσουμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα».

ΚΕΝΤΡΙ: Λέτε να εννοεί κανέναν ο Ιγνάτιος με αυτά που έκανα bold;
Πάντως κι αυτοί που ίσως εννοεί, μας πάνε για πολύ νηστεία, "ιδιαίτερα έντονη και αυστηρή"!!!
Και το κακό είναι ότι μάλλον η Σαρακοστή δεν μετριέται σε μέρες, αλλά μάλλον σε χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...