Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Αγίας Θεοδώρας...


Γιορτάζει αύριο η πολιούχος και προστάτιδα της Άρτας Αγία Θεοδώρα, βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, επέτειο της μεταστάσεως εις Κύριον της πολιούχου Άρτας Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης, θα τελεστεί στον φερώνυμο Ιερό Ναό, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος καθώς και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος και Κορίνθου κ.κ Διονύσιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 11:00 π.μ., θα γίνει η περιφορά της Εικόνας και της Λάρνακας των Ιερών λειψάνων της Αγίας.


Σήμερα, παραμονή της γιορτής, πλήθος Αρτινών προσκυνάνε το λείψανο της πολιούχου Αγίας, που βρίσκεται ακόμα και σήμερα μέσα στο ναό σε μία κόγχη δεξιά του ιερού μέσα σε μία ασημένια λάρνακα.

Αυτή η λάρνακα μαζί με την εικόνα της προστάτιδας της Άρτας είναι στην κεφαλή της μεγαλειώδους λιτανείας που γίνεται ανήμερα της γιορτής στους δρόμους της πόλης.
Είναι αργία για την Άρτα και χιλιάδες κόσμος είναι στο δρόμο.
Οι Αρτινοί είναι ιδιαίτερα "δεμένοι" με την Αγία τους, όπου κι αν βρίσκονται και δεν ξεχνάω ποτέ τον μακαρίτη τον θείο μου, που κάθε χρόνο
σαν σήμερα, με έστελνε την παραμονή να ανάψω ένα κερί για λογαριασμό του, που ζούσε μακριά από την Άρτα...
Συνεχίζω να κάνω το ίδιο κι ας μη μου το ζητάει πια από το τηλέφωνο.
Το κάνω στη μνήμη του και πιστεύω πως με βλέπει...


2 σχόλια:

  1. το γράφω εδώ γιατί δεν ήξερα που αλλού να το γράψω. κάποιος κουτσούκαλης έγραψε ένα άρθρο στο μονοπλιό για τους λαθρομετανάστες και απάντησε ο ψωμάς. τέτοια τάπα δεν ξανάχω δει αδερφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, αφού το άρθρο το είδες στο μονοπλιό, να γράψεις τις απόψεις σου για τις τάπες εκεί. Προφανώς δεν ξέρεις τι θα ήθελες να γράψεις, γι αυτό και γράφεις σε άσχετο σημείο, άσχετα πράγματα.
    Αυτό πάντως που έγραψες, μ' έβαλε σε περιέργεια και το διάβασα και σε βεβαιώνω ότι είναι υπέροχο άρθρο. Μακάρι να μπορούσες να το καταλάβεις για να το κρίνεις.
    Με όσους το κουβέντιασα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ΚΟΡΥΦΑΙΟ άρθρο!
    Συγχαρητήρια στον Κουτσούκαλη !!!
    Για σένα : περαστικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...