Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Δεν χρειάζεται Ηover Kraft, θέληση χρειάζεται για να πιαστούν οι λαθροθήρες στον Αμβρακικό!!!

Με ειδοποίησε ο Θοδωρής από τον Κυνηγότοπο μέσω Facebook για μια χτεσινή του ανάρτηση, που δεν είχα προσέξει...
Ο τίτλος της τα έλεγε όλα και δυστυχώς τα νέα ήταν ξανά άσχημα για τον Αμβρακικό:



Οι λαθροθήρες νίκησαν για μια ακόμη φορά…

Μια συντονισμένη προσπάθεια έγινε σήμερα το πρωί για την πάταξη της λαθροθηρίας.
Ξημέρωμα Κυριακής λοιπόν συγκεντρώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς που περιτριγυρίζουν τον Αμβρακικό Κόλπο για να πιάσουν τους λαθροθήρες. Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, Κυνηγετικοί Σύλλογοι, ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού και το Λιμενικό Σώμα.
Απ’ όσο γνωρίζω υπήρχαν δέκα υπηρεσιακά αυτοκίνητα με τριάντα άτομα στην περιοχή.
Οι λαθροθήρες λοιπόν εμφανίστηκαν όπως κάθε μέρα για το καθιερωμένο τους κυνήγι, έκαναν την δουλειά τους και μετά το τέλος του παράνομου κυνηγίου τους, σηκώθηκαν σαν κύριοι να φύγουν χωρίς να καταφέρει να τους προσεγγίσει κανένας για να τους συλλάβει.
Το πρόβλημα το έχουν εντοπίσει όλοι και είναι ένα και μοναδικό…
Δεν έχουμε τα ανάλογα μέσα να τους κυνηγήσουμε και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Άρτας Κωνσταντίνος Μπέλος έθεσε το θέμα αγοράς ενός Hover Kraft που είναι εύκολο να πλεύσει στα αβαθή για την σύλληψη των λαθροθήρων.
Διερωτώμαι όμως, τόσα χρήματα έχουν έρθει για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου, εμείς οι κυνηγοί τόσα χρήματα δίνουμε για άδειες θήρας κάθε χρόνο, που πάνε όλα αυτά τα λεφτά; Γιατί δεν αγοράζουν ένα Ηover Kraft να λύσουν το πρόβλημα μια και καλή;
Το πρόβλημα σήμερα όμως είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι φαίνεται γιατί αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να λέγονται κυνηγοί έχουν αποθρασυνθεί τελείως.
Και εδώ θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου μαρτυρία. Το μεσημέρι λοιπόν κατά τις τρεις πήγαινα στην Κορωνησία και παρόλο που είχαν διαδραματιστεί όλα αυτά το πρωί, οι λαθροθήρες άρχισαν την απογευματινή τους βάρδια ανενόχλητοι μπροστά στα μάτια όλων, αποδεκατίζοντας φαλαρίδες μέσα στην λιμνοθάλασσα Λουγαρού.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει… Αν δεν γίνει πάντως κάτι από τους αρμόδιους φορείς ο Αμβρακικός Κόλπος θα σβήσει, και μάλιστα από μια χούφτα ανθρώπων.

ΚΕΝΤΡΙ: Εγώ τι να πω; Αυτή η ανάρτηση μιλάει από μόνη της...
Αλλά φίλε μου Θόδωρε, δεν θα ήταν πιο εύκολο αντί να στήνουνε καρτέρι στον Αμβρακικό για να τους πιάσουνε, να πάνε και να τους παραμονέψουν έξω από τις ταβέρνες και τα καφενεία που πάνε να πουλήσουν τα παπιά και τις λούφες;

Δεν θα ήταν επίσης πολύ εύκολο να στήσουν κάμποσα μπλόκα στους δρόμους που φεύγουν απ' τον Αμβρακικό και να ελέγχουν αυτοκίνητα και μηχανάκια;
Μέσα σε 2 μέρες, θα τους έχουν πιάσει όλους!!!
Ή μήπως φοβούνται μη τυχόν και πέσουν πάνω σε γνωστούς και φίλους;


1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ φίλε ΚΕΝΤΡΙ με αυτά που λες αλλά θα ήθελα να προσθέσω και το ενδεχόμενο επικινδυνότητας που μπορεί να έχει μια προσπάθεια σύλληψης λαθροθηρών για τους θηροφύλακες. Κι αυτό γιατί οι λαθροθήρες στην ενδεχόμενη σύλληψή τους μπορεί να αντιδράσουν με επικίνδυνο τρόπο προς τους θηροφύλακες. Σε αυτή την περίπτωση ρόλο παίζουν ο εξοπλισμός και η σωστή οργάνωση μιας επιχείρησης σύλληψης αυτών των ανθρώπων. Τέλος, όσον αφορά τα μαγαζιά που πουλάνε αυτά τα θηράματα, μπορεί να επέμβει και η εφορία ζητώντας τα ανάλογα παραστατικά αγοράς. Βέβαια, τα παραστατικά αυτά δεν πρόκειται να υπάρχουν και θα αποδειχθεί ότι τα θηράματα αυτά είναι προϊόν παράνομης ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...