Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Το «Ιμαρέτ» στη λίστα για το "Βραβείο αναγνωστών"


Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ξεκίνησε από τις 11 Νοεμβρίου τη διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του αγαπημένου ελληνικού μυθιστορήματος της χρονιάς.
Ανάμεσα στα 15 βιβλία που διεκδικούν το βραβείο αναγνωστών 2009 είναι και το «Ιμαρέτ» του συμπατριώτη μας Γιάννη Καλπούζου που αναφέρεται στην Άρτα την περίοδο 1854-1882.
Τη «βραχεία λίστα» των 15 βιβλίων κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 230 που λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου προσκαλεί το αναγνωστικό κοινό να επιλέξει, έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009, το αγαπημένο βιβλίο της χρονιάς, ανάμεσα στα δεκαπέντε της βραχείας λίστας. Με την ψήφο τους οι αναγνώστες συμμετέχουν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης.
Όσοι θέλουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Καλπούζου και του «Ιμαρέτ», μπορούν να στείλουν sms απ’ το κινητό τους τηλέφωνο στον αριθμό 54160 με κωδικό ΒΑ 7, που αντιστοιχεί στο βιβλίο της συγκεκριμένης επιλογής, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο.

το διάβασα πριν από λίγο στο site του Δήμου και το θεωρώ από τα πιο καλά νέα που άκουσα τον τελευταίο καιρό.
Θα ψηφίσω στα σίγουρα, όχι λόγω κάποιου τοπικισμού, αλλά επειδή το βιβλίο το διάβασα και μου άρεσε πάρα πολύ και επειδή θεωρώ ότι ο Γιάννης ο Καλπούζος είναι ένας νέος άνθρωπος που θα δώσει πάρα πολλά και στην Ελληνική λογοτεχνία, αλλά και στην Άρτα ειδικότερα -μην ξεχνάμε ότι είναι ένας από τους πρωτεργάτες του Δικτύου Ιμαρέτ. Ο Καλπούζος δεν είναι απλά ένας λόγιος, χωμένος στα βιβλία του, είναι ένας άνθρωπος του κόσμου, που ενδιαφέρεται και συμμετέχει στα κοινά και χρειάζεται την συμπαράσταση όλων μας για να κάνει ένα βήμα παραπέρα.
Και στο κάτω-κάτω της γραφής, εάν οι Αρτινοί έστελναν μετά μανίας sms για να μην αποχωρήσει ο Κωστάκης ο Μπόβολος από το πρώτο Big Brother, ας στείλουν και τώρα άλλο ένα. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον Κωστάκη, αλλά πώς να το κάνουμε αδέρφια, ας κρατάμε και κάποιες ισορροπίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...