Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Έναν αντι-Η1Ν1 στο 4. Έφτασεεεεεεεε!!!

Σήμερα διαβάζω στις εφημερίδες ότι "μπλόκαραν" παρτίδες του αντιγριπικού εμβολίου, γιατί στον Καναδά εμφανίστηκαν πολύ σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.
Ναι, αλλά αμέσως μετά πηγαίνω στην enet και διαβάζω ότι:

"Οι Σέρβοι, περιμένοντας το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης Η1Ν1, προσπαθούν να προστατευτούν καταφεύγοντας στην … παραδοσιακή διατροφή. Το τουρσί από λάχανο ή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι αποτελούν καθημερινά διατροφικά στοιχεία και ήδη από τα σερβικά ΜΜΕ αποδόθηκε στα τρόφιμα αυτά ο χαρακτηρισμός «σερβικό εμβόλιο».

Στις λαϊκές αγορές επικρατεί το αδιαχώρητο και όπως αναφέρει ο σερβικός Τύπος, στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών πρώτο βρίσκεται το σκόρδο και ακολουθούν το λάχανο-τουρσί και το κρεμμύδι. Στα εστιατόρια έχει αυξηθεί, επίσης, η κατανάλωση των προϊόντων αυτών.

Σε ρεπορτάζ της ιδιωτικής τηλεόρασης "Πίνκ" (Pink) καταγράφεται εστιατόριο στο Βελιγράδι, όπου στο μενού των ορεκτικών προσφέρεται μεζές που ονομάζεται "Αντί - Η1Ν1".

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου εξηγεί ότι ο συγκεκριμένος μεζές αποτελείται από τουρσί-λάχανο πασπαλισμένο με καυτερό κόκκινο πιπέρι, τυροσαλάτα με πολύ σκόρδο και ελαιόλαδο, μπέικον τηγανισμένο και ένα ποτηράκι ρακί κατά προτίμηση από κυδώνια, αχλάδια ή σταφύλια. "

Ωραίος ακούγεται ο μεζές, νοστιμότατος θα είναι και αποτελεί και πολύ καλή δικαιολογία για ρακοκατάνυξη!!!

Εγώ πάντως θυμάμαι ότι όταν είμαστε μικροί και μας έλεγαν οι μεγαλύτεροι το κλισέ "Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα...", εμείς κρυφογελάγαμε και απαντούσαμε ¨Ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα"!!! Άρα ΚΑΙ τον ιό, κάτι ξέραμε κι εμείς τα διαβολοζιζάνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...