Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχουνε λύσεις...

Διάβασα στο epirusgate την παρακάτω είδηση και αναρωτήθηκα πού τα βρίσκουνε αυτοί οι Δήμοι τα λεφτά και προχωράνε σε έργα, ενώ εδώ στην Άρτα όλο ακούμε "δεν έχουμε", "φέρτε πίσω τα παρακρατηθέντα", "το ταμείο είναι άδειο", "μας μεταβιβάζουν αρμοδιότητες, αλλά όχι πόρους" κτλπ, κτλπ...
Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννοώ:

"Με ένα πρωτοποριακό σύστημα υπογειοποίησης καδων, ο Δήμος της Πάργας φιλοδοξεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων που οξύνεται ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το αυτοματοποιημένο σύστημα υπόγειων κάδων είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα συλλογής απορριμμάτων το οποίο εξωτερικά μοιάζει με γραμματοκιβώτιο. Τα απορρίμματα μέσω ειδικών θυρίδων καταλήγουν στους κάδους οι οποίοι είναι τοποθετημένοι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και διαθέτουν σύστημα αυτόματου ψεκασμού με απολυμαντικό υγρό, αποσμητικό υγρό, σύστημα ελέγχου της πληρότητας των κάδων, φωτεινές ενδείξεις πληρότητας των κάδων και αυτόματο κλείδωμα των θυρίδων όταν οι κάδοι γεμίσουν, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και τηλεχειρισμό για ανύψωση του συστήματος."

Για πείτε μου, πώς σας φάνηκαν όλα αυτά; Διαστημικά, έ; Κι όμως υπάρχουνε παντού γύρω μας, παντού εκτός από την Άρτα. Εδώ τα "κεφάλια" του τόπου μας προσφέρουνε καρουσέλ για τα παιδάκια κάθε Χριστούγεννα και ανακοινώσεις ότι έριξαν χαλίκι στον τάδε δρόμο για να μπαλώσουν οι τρύπες.
Τέτοια στάνη έχουμε, τέτοιο τυρί βγάζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...