Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Απεξάρτηση και Δημιουργία - Μια πρόταση ελπίδας


Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σας προσκαλεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009, στις 20:00 μ.μ., στο θέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, να παρακολουθήσετε δύο θεατρικές παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πόλη & Ναρκωτικά με θέμα «Απεξάρτηση και Δημιουργία».
Αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ αποτελεί η δημιουργία, ως αντίδοτο σε κάθε είδους αδράνεια, όπως αυτή που προκαλείται από τα ναρκωτικά. Μέσα από τη δημιουργική έκφραση ενισχύονται οι συναισθηματικοί δεσμοί και η συλλογικότητα, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητες των πρώην χρηστών. Καρποί αυτής της προσπάθειας είναι οι θεατρικές παραστάσεις «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» και «Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΟΦΙΣ».
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πρωταγωνιστές είναι μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων της Διάβασης.

Επί σκηνής οι ομάδες θεάτρου.
Μουσική και στίχοι, πρωτότυποι για την «Οδύσσεια» και λαϊκά παραδοσιακά τραγούδια για το έργο «Ο Μεγαλέξανδρος και ο Καταραμένος Όφις», από τις ομάδες μουσικής.
Σκηνικά, μάσκες και φιγούρες κατασκευασμένα από τις ομάδες κατασκευών και εικαστικών. Στους χώρους του μουσείου, από τις 10.00 έως τις 22.00, θα λειτουργούν εκθέσεις από τις ομάδες κεραμικής, κατασκευών, φωτογραφίας, γλυπτικής και ζωγραφικής του Προγράμματος.

Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια, η Διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, με την ευγενική παραχώρηση των χώρων του.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990, είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες απεξάρτησης.

To πρόγραμμα είναι εθελοντικό και δωρεάν και απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς και στις οικογένειές τους. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση στο τηλέφωνο 210 86 40 943, εσωτ. 103.
από τα Καλά Νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...