Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο αγώνας τώρα εξαργυρώνεται...

Σαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, αναδημοσιεύω κάτι που έγραψε ο φίλος Νάσος, που δεν κρύβει τα φιλοΠΑΣΟΚικά του αισθήματα, αλλά συνηθίζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν "ωραιοποιεί" καταστάσεις και συμπεριφορές...:


.
Οι παλιότεροι, οι και «βαθύ» ΠΑΣΟΚ επονομαζόμενοι, αφού ψήφισαν το Γιώργο ως παιδί του Αντρέα, τώρα αισθάνονται άλλη μια φορά μπερδεμένοι .

Εντάξει, να προωθήσουμε γυναίκες, να κάνουμε ανανέωση – 34 χρόνια βουλευτής και αρχηγός η κα Μαρία – αλλά χαθήκαν και οι προερχόμενοι εκ του ΠΑΣΟΚ και μη καταδιώξαντες τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Ήταν η Μαρία το μόνο εξαγώγιμο είδος που θα εκπροσωπήσει την λογική και την πολιτική ΠΑΣΟΚ, στην Εσπερία;

Φαίνεται ότι η μοριοδότηση στο προσωπικό ΑΣΕΠ του Γιώργου δίνεται τελικά σε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Σχόλιο:

Επιβεβαιώθηκε το Press-gr για την Μ. Δαμανάκη!

Τοποθετείται Επίτροπος στην Ευρ. Ένωση, όπως κατ΄αποκλειστικότητα γράψαμε. Διαβάστε εδώ!
------------------------------
-----
Δηλαδή η Μ.Δαμανάκη είχε σκονάκι για τη εκλογή της από το "κυβερνητικό ΑΣΕΠ";

Διαβάζουμε στα "ΝΕΑ": "...Η είδηση για τον ορισμό της ως εκπροσώπου βρήκε την Μαρία Δαμανάκη να παρακολουθεί τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Βέρνη. Ωστόσο δεν την αιφνιδίασε αφού, όπως είπε στα «ΝΕΑ», «είχαμε συζητήσει εδώ και καιρό με τον κ. Παπανδρέου αυτή την προοπτική».

Από τα παραπάνω δημοσιεύματα αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των φίλων και υποστηριχτών του ΠΑΣΟΚ "αναδύεται" η έντονη απογοήτευση της έννοιας και της πρακτικής της αξιοκρατίας.

Η βλακώδης* ερμηνεία ότι με το να απομακρύνει στελέχη με την αναβάθμιση τους, εκτός κυβέρνησης, εάν όντως ευσταθεί, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να είναι αποδεκτά από ένα δημοκρατικό χώρο που εκφράζεται από αγωνιστές και σκεπτόμενους ψηφοφόρους.

Εμείς έγκαιρα επισημάναμε ότι αρχίσαμε στραβά. Το ότι όμως κάθε μέρα πληγώνει τους υποστηριχτές του είναι κάτι που θα το πληρώσει με άρνηση στις επόμενες εκλογές (οι οποίες μάλλον θα είναι πολύ σύντομα).

Η δήθεν αξιοκρατία με ανάδειξη προσώπων που υπήρξαν κατήγοροι του αείμνηστου Ανδρέα είναι το ξεχείλισμα του ποτηριού που μας εξοργίζει.

Press-GR 6-12-06:Αποκάλυψη:

Ο Ντίνος Ρόβλιας συνέταξε το κατηγορητήριο κατά του Ανδρέα Παπανδρέου...


" . . . Υπήρξε στενός συνεργάτης της Μαρίας Δαμανάκη την περίοδο που εκείνη ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού. Ως νομικός μάλιστα ήταν μεταξύ εκείνων που συνέταξαν την πρόταση κατηγορίας εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Από τότε η Μ. Δαμανάκη τον "κουβαλάει" μαζί της. Το "βρώμικο καλοκαίρι" του 1989 διετέλεσε, επί κυβέρνησης Τζαννετάκη, πρόεδρος του ΟΠΑΠ. Ηταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας υπό την κ. Δαμανάκη το 1994, κατέβηκε στη συνέχεια υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα και μόλις το 2004 κατάφερε να βγει. Η κ. Δαμανάκη είναι αυτή που τον επέβαλε τώρα και στα κορυφαία κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ. . ."

Σήμερα Υφυπουργός Εσωτερικών!!!

Άρα η "βλακώδης ερμηνεία*" ΔΕΝ ισχύει... μάλλον η άλλη εκδοχή περί αποδόμησης της προγενέστερης ιστορίας, έχει μεγαλύτερη αληθοφάνεια και η οποία συζητιέται σε χώρους που
είναι μακριά από τα κέντρα που αποφασίζουν!!!

Κλείνοντας επισημαίνω με νόημα:

- "Η ιστορία διδάσκει τούτο: ότι οι λαοί και οι κυβερνήσεις ποτέ δεν έμαθαν τίποτε από την ιστορία"(Γκ. Χέγκελ)

- "Οι αληθινοί άνθρωποι της προόδου είναι αυτοί που τρέφουν ένα βαθύ σεβασμό στο παρελθόν"(Ζ. Ρενάν)

Νάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...