Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Για σ'κωθείτε παλικάρια, με σπαθιά και με κοντάρια...

Σε μια εβδομάδα και κάτι ώρες, θα ξέρουμε αν θα έχουμε την πρώτη γυναίκα κόμματος εξουσίας στην Ελλάδα ή αν ο Σαμαράς θα "αποτελειώσει" για δεύτερη φορά το Μητσοτακέϊκο. Πάντως, όποιος και να κόψει το νήμα, μάλλον θα καταλάβει τι σημαίνει "πύρρειος νίκη"...
Τις τελευταίες μέρες γίνεται το μαλλιοβράσι. Τις προάλλες στο Μεσολόγγι έγινε του Κουτρούλη ο γάμος με Ντορικό στέλεχος που στην ομιλία του Αντώνη σηκώθηκε και τον ρώτησε για το '93.

Αλλά κι εδώ και παντού φαντάζομαι, τα μαχαίρια έχουν βγει από τα θηκάρια και οι φαλτσεδιές δίνουν και παίρνουν!!!



Να, κοιτάξτε τι διάβασα στα ΠΡΑΓΜΑΤΑ και πείτε μου εάν όλοι αυτοί θα μπορέσουν ομαλά να ξανακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Και δεν μιλάω για τους πρωτοκλασάτους, αυτοί είναι επαγγελματίες κι εκεί που σφάζονται, εκεί φιλιώνουν. Μιλάω για τους παρακάτω, για τους υπολοχαγούς και τους λοχίες και τους απλούς φαντάρους που επιδίδονται σε άγριο 'ματοκύλισμα.
Λοιπόν:


"Για όσους παρατηρούν εκ του σύνεγγυς τη συνεχιζόμενη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας (χωρίς να κουραστούν ή να βαρεθούν από την αφόρητη πλήξη, αυτό θα πει επαγγελματίες!) ασφαλώς έχουν σημειώσει ορισμένα υπόγεια ρεύματα που επηρεάζουν τον εκλογικό αγώνα και διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την ώρα της κάλπης.

Η αιφνιδιαστική πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για τηλεοπτικό debate, την οποία απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνδυασμό με την πλήρη κινητοποίηση του (τεράστιου) μηχανισμού της πρώην Υπουργού Εξωτερικών, διαμορφώνουν νέα δεδομένα τα οποία, αν και δεν φαίνεται να ανατρέπουν το δημοσκοπικό προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά, εν τούτοις δημιουργούν προϋποθέσεις πίεσης από πλευράς Μπακογιάννη, που σχεδιάζει την τελευταία εβδομάδα να περάσει στην αντεπίθεση.

Παράδειγμα: Σε πρόσφατη κλειστή συνάντηση που έγινε μεταξύ αξιωματούχων από διαφορετικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ελεύθερη και χωρίς καμία δημοσιότητα συζήτηση, ένας Έλληνας πολίτης επιχείρησε φορτικά να εξηγήσει πόσο σημαντική είναι η εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη για την καλή συνεργασία της Ελλάδας με τα υπόλοιπα κράτη- μέλη, σε αντίθεση με τον «λαϊκιστή» και «επικίνδυνο» Αντώνη Σαμαρά, όπως χαρακτήρισε τον Μεσσήνιο υποψήφιο. Αυτό δείχνει με ενάργεια ότι οι δυνάμεις της κας Μπακογιάννη έχουν αποφασίσει ότι είναι ώρα να ξεδιπλώσουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους. Ήδη η εκ μέρους του κ. Σαμαρά απόρριψη της πρότασης για debate δείχνει ότι ο αγώνας μπαίνει σε πολύ ενδιαφέρουσα –αλλά και επικίνδυνη για τη ΝΔ- φάση.

Είναι πια ξεκάθαρο ότι στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη, ενεργό ρόλο στη χάραξη της στρατηγικής και της διάταξης των δυνάμεων έχει λάβει πρόσωπο με τεράστια εμπειρία στην πολιτική: Άλλοι βλέπουν ως γενικό συντονιστή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κι άλλοι αναγνωρίζουν ως μαέστρο της προσπάθειας τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Και έπεται συνέχεια…"

1 σχόλιο:

  1. Ας μου επιτραπεί να πω ότι η πρόταση για debate είναι όντως κάπως περίεργη, αταίριαστη και φανερώνει υπερολική φιλοδοξία.

    Όπως, σωστά κατά την άποψή μου, είπε ο Σαμαράς, πρόκειται για άτομα της ίδιας παράταξης, και ένα debate δε θα ενίσχυε την εξωτερική εικόνα του κόμματος ούτε την ενότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...