Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζει την πορεία της η Όλγα...

Πήρα το παρακάτω Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Αλλαγής:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη στους Δημάρχους των δημοτικών ενοτήτων του νέου Δήμου Αρταίων πραγματοποίησε στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο του Δήμου Αμβρακικού στην Ανέζα, η Όλγα Γεροβασίλη. Η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων συνοδευόταν από υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του συνδυασμού της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ».
Αρχικά συζήτησε με τους υπαλλήλους του Δήμου την θέση της για αποκέντρωση των διοικητικών υπηρεσιών μετά την 1η Γενάρη του 2011, θέμα που δεν έχει διευκρινίσει το σχέδιο «Καλλικράτης», ώστε οι πολίτες της περιοχής να εξυπηρετούνται για τα καθημερινά τους ζητήματα, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται στην πόλη της Άρτας καθώς και για μια σειρά άλλων ζητημάτων, τόσο λειτουργικών όσο και αρμοδιοτήτων, τα οποία προκύπτουν από τον «Καλλικράτη» και αν δε λυθούν γρήγορα θα προκαλέσουν δυσλειτουργία στη δουλειά της νέας Δημοτικής Αρχής και καθυστέρηση στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της.

Στη συνέχεια συνομίλησε με το Δήμαρχο Γιώργο Σιώζιο και αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη δημοτική ενότητα του Αμβρακικού.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν σε ζητήματα λειτουργίας κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων, στα προβλήματα του αγροτικού οδικού δικτύου, στα προβλήματα ύδρευσης και αποκομιδής απορριμμάτων και στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του αρδευτικού και στραγγιστικού δικτύου ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.
Επίσης συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μέσω της τόνωσης του αγροτικού τομέα και της παραγωγικής και τουριστικής αξιοποίησης του Αμβρακικού Κόλπου και των λιμνοθαλασσών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αλιευτική παραγωγή καθώς η μείωση των ψαριών είναι μεγάλη με σοβαρή αρνητική επίπτωση στο εισόδημα τόσο των ελευθέρων αλιέων, όσο και των μελών των Αλιευτικών Συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών Λογαρού και Τσουκαλιό.

Η Όλγα Γεροβασίλη συνομιλώντας στη συνέχεια με κατοίκους της Ανέζας, μετέφερε τις θέσεις της για τα παραπάνω θέματα λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Στο Δήμο Αμβρακικού είναι συγκεντρωμένο πάνω απ’ το 50% των κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων του Νομού, μονάδες που τονώνουν σημαντικά την τοπική οικονομία και το ατομικό εισόδημα. Ο τρόπος λειτουργίας τους όμως δημιουργεί δυστυχώς οχλήσεις στους κατοίκους πολλών περιοχών. Η λύση ασφαλώς και δεν είναι η δημιουργία κλειστού επαγγέλματος, που εμμέσως επιχειρήθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο με έγγραφη συναίνεση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού για αποκλεισμούς περιοχών και με χειρισμούς της Νομαρχίας που διοργάνωνε συσκέψεις για το θέμα, χωρίς να καλούνται σ’ αυτές όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες.

Η λύση είναι η εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης που θα αναδείξει τις πραγματικά κορεσμένες περιοχές, η εκπόνηση χωροταξικών σχεδίων που θα αποτρέψει τις συγκρούσεις χρήσεων γης και ο ουσιαστικός έλεγχος λειτουργίας των μονάδων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ασφαλώς μετά από εξάντληση του ενημερωτικού και συμβουλευτικού ρόλου τους.

Όσον αφορά τα προβλήματα ύδρευσης και χρήσης αμιαντοσωλήνων θα πρέπει να υποστηριχθεί και να προωθηθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή η ένταξη της μελέτης που έχει υποβληθεί από το Σύνδεσμο Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Νομού Άρτας στο ΕΣΠΑ για την αντικατάστασή τους.»

Αναφερόμενη στο πρόβλημα της καθαριότητας και της αποκομιδής των σκουπιδιών η Όλγα Γεροβασίλη είπε πως αυτό θα λυθεί μέσω των μετατάξεων που θα συμβούν με την λειτουργική εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς υπάρχει επάρκεια στόλου απορριμματοφόρων και κάδων.

Τα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας δεν λύνονται με ημίμετρα, όπως οι περιστασιακές χαλικοστρώσεις αλλά απαιτείται μόνιμη λύση που συνίσταται στην ασφαλτόστρωση των κυριότερων αγροτικών δρόμων. Ακόμα απαιτείται κατασκευή νέων γεφυρών και διαπλατύνσεις των υπαρχόντων.

Το αρδευτικό και στραγγιστικό δίκτυο που κατασκευάσθηκε τη δεκαετία του ‘50 είναι γνωστό σε όλους πως δεν καλύπτει τις ανάγκες και απαιτείται καινούριο σύγχρονο δίκτυο, που θα μειώσει το κόστος άρδευσης, καθώς σήμερα, με την τιμή του πετρελαίου στο 1,30 οι παραγωγοί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.»


Στην δημοτική ενότητα Αμβρακικού ανακοινωμένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» ήταν:

-ο Άγγελος Μανώλης από τη Ράχη, Κτηνίατρος, υπάλληλος της Δ/νσης Κτηνιατρικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας,

-ο Περικλής Μυτικιώτης από την Ανέζα, επιχειρηματίας πτηνοτρόφος,

-ο Βαγγέλης Ντόκορος από τη Ράχη, απόφοιτος σχολής διοίκησης και οικονομίας, εμπορικός αντιπρόσωπος
,
Μάγδα Προκαθουμένου από το Ψαθοτόπι, οικονομολόγος, υπάλληλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμβρακικού και

-ο Τάσος Φώτου από την Ανέζα, ιδιωτικός υπάλληλος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμβρακικού.

Το ψηφοδέλτιο της Όλγας Γεροβασίλη για την εκλογική ενότητα του Δήμου Αμβρακικού ολοκληρώθηκε με την υποψηφιότητα του Ηλία Παπαδημητρίου από την Ανέζα, εργοδηγού, υπαλλήλου της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων και Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας.


ΚΕΝΤΡΙ
: Παιδιά, να δείτε που αυτή εδώ εννοεί αυτά που λέει: Πραγματικά όλο και περισσότερο δείχνει ότι και ξέρει και θέλει και μπορεί!!!
Εμφανίζεται πολύ καλά προετοιμασμένη σχετικά με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει και έχει ήδη στο μυαλό της κάποιους τρόπους για να δοθούνε επιτέλους κάποιες λύσεις...

Χθες στον Αμμότοπο, σήμερα στην Ανέζα, αύριο απ΄ότι μαθαίνω σο Δημαρχείο της Φιλοθέης, η Όλγα μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και εμπιστοσύνης...

Κι απ΄ότι είδα εμφανίστηκε κι άλλος υποψήφιος με το συνδυασμό της και μάλιστα απ' ότι είδα, δεν είναι δα και κανάς τυχαίος, για να εκλεγεί πρόεδρος των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και να γυρνάει τόσο επιδεικτικά την πλάτη στο Νομαρχοδήμαρχο κάτι θα ξέρει παραπάνω!!!

Αύριο λέτε να ανακοινώσει κανέναν καινούργιο στην Φιλοθέη; Μπα, δε νομίζω...

7 σχόλια:

  1. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ Η ΟΛΓΑ... ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ... ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ "ΑΧΤΑΡΜΑ" ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ.
    ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ...ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Η ΟΛΓΑ; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑΥΤΙΣΗ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο "ΦΙΛΟΣ" ΣΟΥ Ο ΠΑΝΟΣ; ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ;
    ΑΑΑΑΑΧ!! ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΑΡΑΧΩΒΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΕΝΤΡΙ φίλε μου φτιάχτηκε τον Μάρτιο του 2009 κι όχι παραμονές εκλογών, όπως κάτι άλλα που ξέρω.
    Τώρα, αν εσύ το 'μαθες τώρα τελευταία, δεν σου φταίω εγώ, φαίνεται ότι τώρα άρχισαν τα ζόρια...
    Μ' έπιασες όμως βρε μπαγάσα!!! Ναι, η Όλγα είμαι, πώς το κατάλαβες; Και τώρα που σου γράφω έχω στο ένα χέρι τον υπέρηχο και στ' άλλο το πληκτρολόγιο!!!
    ΑΑΑΑΑΧ!! ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΑΡΑΧΩΒΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΛΕ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ola kala, alla des kai to pio kato kai pes moy gia pio logo....stin epoxi tis krisis...ena magazi "gonia" pernei 200.000 xiliarika.....eno alloi kleinoyn
    http://www.epiruspost.gr/oikonomia/espa/5286-238-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ????????????????????????????????????????????
    Για να καταλάβω, κατηγορείς γιατί από τις 306 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ ΕΣΠΑ από την Ήπειρο, πήραν την τρίτη καλύτερη βαθμολογία και έτσι μπήκαν στο πρόγραμμα;
    Κατηγορείς που τώρα τον καιρό της κρίσης, που λες κι εσύ, δεν έκλεισαν κι αυτοί, αλλά αντίθετα προσπαθούνε να συνεχίσουνε;
    Κατηγορείς που πήραν καινούργια μηχανήματα;
    Τους το χάρισε κανένας το ¨μαγαζί-γωνία" που λες; Το κληρονόμησαν από τον μπαμπά τους;
    Τους το έδωσε κανένα κόμμα, σαν αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους;
    Ποιές είναι τελικά οι κατηγορίες και ποιά τα υπονοούμενα;
    Ενώ, αν ήταν διορισμένοι σε καμιά υπηρεσία και έπεφτε ο μισθός και έτρεχαν τα επιδόματα και οι "υπερωρίες" και τα εκτός έδρας και τα έξοδα παράστασης και τα "πριμ παραγωγικότητας", θα 'ταν όλα καλά κι όλα ωραία, ε;
    Κι αν έδιναν και δάνεια στον κόσμο και του 'κλειναν και το μάτι πονηρά, υα 'ταν καβάλα στ' άλογο, ε;
    Εντάξει, κατάλαβα, τι θες να πεις!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστά τα λές! Οταν προκειται για τους άλλους ειναι όλοι διαπλεκόμενοι χωρίς καμιά απόδειξη, όταν πρόκειται για εσας είστε οι καλύτεροι!
    Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου λοιπόν , ο ελληνικός καπιταλισμός και οι μηχανισμοί του επιβραβεύουν τους άριστους και τους καλύτερους!
    Τελικά η διαδικασία των επιχορηγήσεων και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων είναι σε σωστή βάση και κατεύθυνση? Η αξιολόγηση είναι αντικειμενική? Ή αυτά ισχύουν μόνο όταν καταθέτετε εσείς προτάσεις?
    Και σε σχέση με την θέση του μαγαζιού (γωνία) περίμενα να σε βρώ πιο ενημερωμένο...
    Αυτά!
    Γιατί όταν μπλέκεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γνωρίζω το υπονοούμενο, αλλά αν με ρωτάς εαν είμαι a priori εναντίον των ευρωπαϊκων επιχορηγήσεων και των χρηματοδοτήσεων, τότε σίγουρα δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.
    Σημασία έχουνε όμως οι μηχανισμοί, οι δεσμεύσεις, οι 'τράμπες", οι μέθοδοι.
    Και σ' αυτό το σημείο δεν λες κάτι, εκτός κι αν θεωρείς δεδομένο ότι όποιος πάρει χρηματοδότηση είναι μέλος του διεθνούς σιωνισμού και μυστικός πράκτορας των illuminati!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ειναι ο ολγα...υποψήφιός της είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...