Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Προτάσεις για ανάπτυξη στη Φιλοθέη από την Όλγα...

Πριν από λίγο είδα ότι και σήμερα έστειλε το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Αλλαγής ενημέρωση για την σημερινή επίσκεψη της Όλγας της Γεροβασίλη στο Δημαρχείο Φιλοθέης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο. Λοιπόν:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 1 το μεσημέρι η Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Παναγιώτη Τσώλα στο Δημαρχείο του Δήμου Φιλοθέης στους Χαλκιάδες.
Σε εκτενή συζήτηση με τον κο Τσώλα η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων του μετέφερε τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής της.
Ζήτησε ακόμη τη συνδρομή του στο μεσοδιάστημα από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι και την 1η του Γενάρη, για να μην υπάρξει αναξιοποίητος χρόνος και η νέα Δημοτική Αρχή να είναι έτοιμη να ασκήσει τα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο και για την ενότητα του Δήμου Φιλοθέης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ’ την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του Δήμου Φιλοθέης.

Συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε στον Δήμαρχο Φιλοθέης τις απόψεις της για την αξιοποίηση των κοινοτικών εκτάσεων του Δήμου, την τόνωση της νεολαίας με δημιουργία κέντρων αθλητισμού και πολιτισμού μέσα στους οικισμούς, την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του στραγγιστικού δικτύου, βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης και κατασκευής δικτύου αποχέτευσης, την εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης που θα αναδείξει τις πραγματικά κορεσμένες περιοχές για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία. Τέλος αναφέρθηκε και στην άστοχη επιλογή κατασκευής του ΒΙΟ.ΠΑ. στα Ρόκκα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Όλγα Γεροβασίλη για την ωριμότητα και την πορεία των μελετών που έχουν υποβληθεί από το Δήμο Φιλοθέης στο ΕΣΠΑ.

Η Όλγα Γεροβασίλη συνομιλώντας στη συνέχεια με κατοίκους του Δήμου ανέφερε:

«Οι κοινοτικές εκτάσεις του Δήμου Φιλοθέης ανέρχονται σε χιλιάδες στρέμματα και σε πολλά Τοπικά Διαμερίσματα παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Η δική μας πρόταση για την αξιοποίησή τους είναι στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης για κάποια τμήματα και για το μεγαλύτερο μέρος τους στην κατεύθυνση, είτε των δενδροκαλλιεργειών, που με λογιστικούς όρους αποφέρουν 10 εργατοώρες ανά στρέμμα, είτε παραγωγής κτηνοτροφικών φυτών που θα στηρίξουν οικονομικά τους απασχολούμενους στον κλάδο της κτηνοτροφίας.
Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα στήριξης της νεολαίας του Δήμου με δημιουργία κέντρων πολιτισμού και νεολαίας στα κέντρα των οικισμών, αξιοποιώντας τα παλιά κοινοτικά γραφεία και χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα δασκάλους μουσικής, ζωγραφικής και δημιουργικής απασχόλησης που θα συνεργάζονται με το Δήμο.
Αναγκαία επίσης θεωρείται και η κατασκευή μικρών αθλητικών χώρων, όχι σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά μέσα στους οικισμούς ώστε να δοθεί ακόμα μία διέξοδος στη νεολαία της περιοχής.»

ΚΕΝΤΡΙ
: Σας το 'πα κι άλλη φορά, δεν είναι αδιάβαστη η Όλγα. Δείχνει να έχει μελετήσει πολύ καλά με τους συνεργάτες της τα προβλήματα κάθε Δημοτικής Ενότητας ξεχωριστά...
Κι όχι μόνο τα μελέτησε, αλλά δείχνει να ξέρει και ποιά πλεονεκτήματα μπορεί να αξιοποιήσει για να βρει διεξόδους και εφαρμόσιμες λύσεις.
Κι αυτές οι λύσεις να οδηγήσουν σε πραγματική πράσινη ανάπτυξη κι όχι σε πράσινα άλογα. Για να δούμε...
Φαντάζομαι ότι η επόμενη επίσκεψη θα είναι στον Ζώη τον Μπασιούκα στη Βλαχέρνα.
Εκεί ακόμη κι αν ήταν αδιάβαστη, θα μπορούσε να ζητήσει την συμβουλή του στρατηγού, του Νίκου του Κέφη, που στην περίπτωση των γελαδαραίων στο Γρίμποβο, έδειξε πώς αυτός εννοεί τις λύσεις και τη συνεργασία με τους κατοίκους...

Στρατηγέ μου, ευπειθώς ανααφέρω ότι υπάρχει μια κυρία στο Μονοπλιό που λέει μη τυχόν και ξεχάσεις ν' ανέβεις στο χωριό για σταυρό. Έτοιμο τον έχουν, λέει, τον στήνουν έξω απ' το χωριό, για να σε υποδεχτούνε με τα σφυριά και τα καρφιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...