Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

This is Arta, the garbage-free city !!!

(το Μνημείο Σκουπιδιών)


Τα σκουπίδια αποτελούν εδώ και καιρό μια άγνωστη λέξη για τους Αρτινούς. Τα μικρά παιδάκια γνωρίζουνε τα σκουπίδια μόνο μέσα από τα σχολικά μαθήματα και οι ενήλικες έχουν συγκεχυμένες μνήμες από ένα μακρινό παρελθόν με πλαστικές σακούλες, ενοχλητικές μυρωδιές και χωματερές...
Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του κατόρθωσαν να εξαφανίσουν το ενοχλητικό φαινόμενο των σκουπιδιών με απλές και αποφασιστικές ενέργειες (θάψιμο, κάψιμο), που μερικοί κακόπιστοι τις κατέκριναν στο παρελθόν...

Η ουσία είναι ότι τώρα πιά τα σκουπίδια έχουν αποκτήσει μουσειακή αξία!!!
Ο Δήμος έχει ήδη αποφασίσει να ονομάσει ένα πάρκο στον Λόφο της Περάνθης "Πάρκο Σκουπιδιών", σε ανάμνηση άλλων μακρινών εποχών και έχει κατασκευάσει ένα Μνημείο Σκουπιδιών στην διασταύρωση του Περιφερειακού με τον δρόμο που οδηγεί στα Δικαστήρια.
Βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου, για να θυμίζει σε Αρτινούς και επισκέπτες τη νίκη της Δημοτικής Αρχής.

Και σα να μην έφτανε αυτό, απ' ότι μαθαίνουμε έχουν γίνει ήδη οι επαφές με το Υπουργείο Πολιτισμού και για την χρηματοδότηση της ανέγερσης Μουσείου Σκουπιδιών.

Μπράβο Δήμαρχε και σ' ανώτερα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...