Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Να γιατί απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους!!!

Χθες το βράδυ, συμπληρώθηκε το puzzle, καθώς ανακοινώθηκε η νέα φορολογία στα κινητά. Συκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι : Σε ό,τι αφορά τα αυξημένα τέλη κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το νέο τέλος καρτοκινητής, αυτά ισχύουν από την 1η Αυγούστου και είναι ως εξής:

Ύψος μηνιαίου λογαριασμού

Τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας

έως 50 ευρώ

12%

Από 50,01 έως 100 ευρώ

15%

Από 100,01 έως 150 ευρώ

18%

Από 150,01 και άνω

20%



Για τα καρτοκινητά το τέλος είναι 12% επί του χρόνου ομιλίας.

Το τέλος υπολογίζεται και επιβάλλεται επί του λογαριασμού (
στο σύνολο του λογαριασμού και του παγίου του συμβολαίου) ή του χρόνου ομιλίας, πριν την επιβολή του Φ.Π.Α.
Εδώ να τονίσουμε και την αναδρομικότητα του μέτρου, ισχύει από την 1η Αυγούστου, μη τυχόν και μας ξεφύγει κανένα ευρώ.

Και επανέρχομαι στο νόημα της επικεφαλίδας.
Όλοι μας ξέρουμε ότι στους δημόσιους χώρους, τα κινητά χρησιμοποιούνται και σαν ένας τρόπος κοινωνικής συναναστροφής, πχ ας στείλουμε κανένα sms στον κολλητό που διασκεδάζει στο διπλανό bar, ας στείλουμε κανένα mms με το καυτό σορτσάκι της κοπέλας της διπλανής παρέας, ας μιλήσουμε τάχα μου για επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο, να τα ακούσει η γκόμενα από δίπλα, μπας και μας ανοίξει η τύχη κτλπ, κτλπ.
Ξέρουμε επίσης ότι οι θεριακλήδες του τσιγάρου, είναι μαέστροι στο φύσημα του καπνού. Και να δακτυλίδια και να παράξενα σχήματα, καταλαβαίνετε ότι με τη νέα φορολογία, θα υπήρχε ο κίνδυνος να αναπτυχθεί κάποια νέα γλώσσα επικοινωνίας, σαν τα σήματα καπνού των Ινδιάνων και έτσι να πάει τζίφος η φορολόγηση της επικοινωνίας.
Γιατί αυτό είναι ουσιαστικά ο νέος φόρος, ένα χαράτσι στην επικοινωνία. Και μην βιαστούνε κάποιοι να πούνε ότι δεν πειράζει, καλύτερα είμασταν πριν τα κινητά, γιατί μόνο και μόνο που διαβάζουν αυτό το κείμενο, έχουν ήδη αποδεχτεί νέους τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών, πέρα από την πατροπαράδοτη αλληλογραφία και το "Είμαι καλά, το αυτό επιθυμώ και δι υμάς"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...