Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ. Δείκτης πολιτισμού...


Την Δευτέρα 24 Αυγούστου τις 7:00 μ.μ., θα γίνουνε τα εγκαίνια του Κέντρου Αποθεραπείας Αποκατάστασης Κοινωνικής Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ) Άρτας, στο χώρο του πρώην Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Σίγουρα, ο πρόεδρος του Δ.Σ., ο Τέλης ο Μπακόλας, πάλεψε πολύ για να ολοκληρωθεί η κατασκευή μέσα στις διορίες και να μην χαθούνε οι κοινοτικές επιδοτήσεις,
αλλά το μεγάλο μπράβο ανήκει στον Λευτέρη Φλούδα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Άρτας.
Όταν πολλοί έβλεπαν τα χρόνια να περνούνε ανεκμετάλλευτα και ορέγονταν αποχαρακτηρισμό του κληροδοτήματος, αυτός πίεζε και έτρεχε και έδινε τα πάντα για να κάνει ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα. Γι αυτό, νομίζω ότι με την ευκαιρία των εγκαινίων, καλό είναι να ξαναθυμίσουμε την επιστολή που είχε στείλει στον Αβραμόπουλο και στους υπόλοιπους υπεύθυνους για την λειτουργία του ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ, επισημαίνοντάς τους κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουνε, έτσι ώστε το νέο κτίριο να μην είναι μόνο τέσσερα ντουβάρια, αλλά μέρος ανακούφισης...

"
Κύριοι, ως κυρίαρχος Φορέας του Αναπηρικού Κινήματος στο νομό Άρτας είμαστε χαρούμενοι και αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που το Κ.Α.Α.Κ.Υ. Α.μεΑ. Άρτας απέκτησε μόνιμη στέγη και πρόκειται άμεσα να λειτουργήσει. Η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο σας ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο της πλήρους ανακαίνισης - ανακατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος του παλαιού Νοσοκομείου Άρτας.
Από τη ίδρυση του Κ.Α.Α.Κ.Υ. Α.μεΑ, Άρτας (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων), για πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα, συμβάλαμε ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια που έγινε, με προτάσεις - σχεδιασμό - συνεργασία - διεκδίκηση κλπ., ώστε να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα της εγκατάστασης του Κ.Α.Α.Κ.Υ. Α.μεΑ. Άρτας σε ένα σύγχρονο κτίριο που είναι στολίδι για την Άρτα και την περιοχή μας.
Όπως καλύτερα από μας γνωρίζετε το μεγάλο ζητούμενο για τη λειτουργία του Κ.Α.Α.Κ.Υ. Α.μεΑ. Άρτας, αλλά και κάθε Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας, είναι η στελέχωσή του με ικανό και κατάλληλο προσωπικό, ώστε να εκπληρώνεται ο σκοπός της ίδρυσής του, που δεν είναι άλλος από την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Περίθαλψης στους χρονίως πάσχοντες Κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας και την αποσυμφόρηση των Μονάδων Υγείας - Νοσοκομείων της περιοχής μας.

Πιστεύουμε και προτείνουμε:
1) Να εγκριθεί άμεσα η τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας του «Κέντρου» που πρότεινε η Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ. Α.μεΑ. Άρτας,
2) Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη, σε πρώτη φάση, να εγκριθεί άμεσα η πρόσληψη με διαφανείς διαδικασίες ικανού αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού που θα εγγυηθεί τη σχετική λειτουργία του «Κέντρου», καθόσον το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί, σε καμιά περίπτωση, ακόμα και στις σημερινές ανάγκες υπολειτουργίας του.
3) Οι μετατάξεις, που κατά πληροφορίες μας, προγραμματίζονται να γίνουν, κατά την άποψή μας, δεν δίνουν σωστή λύση στη λειτουργία του «Κέντρου» και αν γίνουν να είναι περιορισμένες και να ικανοποιούν αποκλειστικά τις καίριες ειδικότητες που έχει ανάγκη το «Κέντρο» για την εύρυθμη λειτουργία του.
Όπως και μέχρι τώρα και με τον εκπρόσωπο της Ε.Σ.Α.μεΑ. στη Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ. Α.μεΑ. Άρτας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και συμπαράσταση στο στόχο της σταδιακής και πλήρους λειτουργίας του «Κέντρου», καθόσον μάλιστα οι παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας της συγκεκριμένης Μονάδας αφορούν κυρίως τα Μέλη του Φορέα μας."

1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...