Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Στερεί από τους μισούς και πλέον ωρομισθίους το δικαίωμα ψήφου η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων!


Με μια απαράδεκτη και ταυτόχρονα προκλητική απόφαση, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Μπάμπης Τουφίδης –και μάλιστα ερήμην ορισμένων μελών του Δ.Σ. - απαγορεύει στους μισούς και πλέον ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μπορούν να ψηφίσουν, αλλά και να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς συνδικαλιστικές εκλογές της τοπικής Ένωσης στις 5 Μαΐου, αφού απορρίπτει την αυτονόητη ισότιμη συμμετοχή τους (δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι), με το πρόσχημα ότι έχουν προσληφθεί με… «αδιαφανείς διαδικασίες!». Το σχετικό έγραφο, δημοσιέυει σήμερα η εφημερίδα "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Το παράδοξο είναι, ότι για ένα θέμα, όπως είναι η ψήφος των ωρομισθίων το οποίο ούτως ή άλλως θα προκαλούσε αντιδράσεις και ποικίλες ερμηνείες, η «Αριστεροκρατούμενη» τοπική ΕΛΜΕ με διατάγματα του τύπου «αποφασίζομεν και διατάζομεν», αποφάσισε τον αποκλεισμό όλων των ωρομισθίων που διδάσκουν στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (Π.Δ.Σ) στα δημόσια Λύκεια του Νομού. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, πως η απόφαση είναι αυθαίρετη και πιθανότατα να εξυπηρετεί(;) μικροπολιτικές και ευκαιριακές παραταξιακές σκοπιμότητες του προέδρου της τοπικής Ένωσης, καθώς στο καταστατικό της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, δεν αναφέρεται πουθενά ο συγκεκριμένος διαχωρισμός, μιας και εκεί γίνεται λόγος για συμμετοχή όλων όσων διδάσκουν στη δημόσια εκπαίδευση.Από τη στιγμή λοιπόν που η τοπική ΕΛΜΕ αποφάσισε να ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» και να δώσει στους ωρομίσθιους δικαίωμα ψήφου, εύλογα κανείς θα περίμενε, πως όλοι όσοι διδάσκουν ως ωρομίσθιοι θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ειδικά όταν στην- από 9 Μαρτίου –σχετική απόφαση που υπογράφει ο ίδιος ο κ. Τουφίδης, αναφέρεται ότι: «Το Δ.Σ. οφείλει να εργαστεί για τη μαζικοποίηση και τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων». Μόνο που φαίνεται πως τη μαζικοποίηση του συνδικάτου την αντιλαμβάνεται με καθαρά προσωπικούς όρους.

Δεν ήξεραν τίποτα!


Το όλο ζήτημα αναδείχτηκε στη συνεδρίαση του Συλλόγου αδιορίστων της περασμένης Παρασκευής, όπου και διανεμήθηκε η σχετική ανακοίνωση στους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτή, ενώ το μέλος του Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ κ. Παναγιώτης Λαζοκίτσιος που συμμετείχε στη συνεδρίαση δήλωσε άγνοια, μιας και ουδέποτε ως σήμερα, όχι μόνο δεν συναίνεσε σε μια τέτοια αυθαίρετη απόφαση, αλλά ούτε και είχε πληροφορηθεί τη δημοσιοποίηση της. Όπως τόνισε στην «Ε», καταδικάζει αυτή την αντισυναδελφική και διασπαστική πρακτική ορισμένων μελών του προεδρείου, ενώ υπογράμμισε ότι: «Μέσα από ένα απαράδεκτο και αυθαίρετο "διαίρει και βασίλευε" κάποιοι στερούν από τους ωρομίσθιους συναδέλφους μας, το δικαίωμα να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη μικροπολιτική απόφαση υπαγορεύεται από μικροπαραταξιακά ιδιοτελή κίνητρα». Και φυσικά, ο ίδιος επανέλαβε, ότι ουδέποτε τον ενημέρωσε ο πρόεδρος για την ύπαρξη της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.

Κατηγορίες και… βολέματα!


Ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, που ήρθε στη συνεδρίαση, λίγο πριν αυτή ολοκληρωθεί, υπεραμύνθηκε της ανακοίνωσης που εξέδωσε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι δεν αποκλείεται ακόμη και να ανασκευαστεί το περιεχόμενό της, στην περίπτωση που τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν συμφωνήσουν. Το σίγουρο όμως είναι ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων.Σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι οι ωρομίσθιοι που διδάσκουν στην Π.Δ.Σ. επιλέγονται εκτός πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων, είτε από τους Διευθυντές των Σχολείων, είτε από τους Προϊσταμένους των Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.Ξεχνά όμως ότι στο ωρολόγιο πρόγραμμα πολλών Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού, διδάσκουν ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι πέρασαν από την Π.Δ.Σ. κατοχυρώνοντας τον απαιτούμενο αριθμό ωρών. Ας μας πείσει λοιπόν, γιατί σε αυτούς δεν υφίσταται πλέον το «στίγμα» της εξάρτησης, αφού οι τοποθετήσεις τους στις Σχολικές Μονάδες, εντός ή εκτός πόλης γίνονται με κριτήρια και αποφάσεις συνδικαλιστών του ΠΥΣΔΕ!Από την άλλη βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως ακόμη και πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές- μη γαλάζιας απόχρωσης –έχουν… «βολέψει» τα παιδιά τους στην Π.Δ.Σ. και μάλιστα με τρόπο σκανδαλώδη, ενώ όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, συγκεκριμένου «πράσινου» πρωτοκλασάτου συνδικαλιστή η… θυγατέρα διδάσκει σε τμήμα Π.Δ.Σ με μόλις δύο (2) μαθητές, τη στιγμή που το ελάχιστο όριο για τη συγκρότηση τμήματος απαιτεί τη συμμετοχή
τουλάχιστον πέντε (5) μαθητών!" Τα συμπεράσματα δικά σας...

από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...