Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Ζητούν την άρση της απαγόρευσης του κυνηγίου στην λίμνη των Ιωαννίνων!!!


Την άρση της απαγόρευσης του κυνηγίου στην Λίμνη Παμβώτιδα, ζητά ο κυνηγετικός σύλλογος Ιωαννίνων! Οι κυνηγοί, κάνουν λόγο για μερική άρση της απαγόρευσης του, σε ορισμένες περιοχές. Η ζώνη που ζητά ο Σύλλογος εκτείνεται από την περιοχή Δραμπάτοβα μέχρι το δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά του δήμου Παμβώτιδας. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων μάλιστα, την ερχόμενη Κυριακή πραγματοποιεί την Γενική του Συνέλευση, στην οποία αναμένεται να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Χθες το βράδυ, συνεδρίασε το συμβούλιο της κοινότητας Νήσου(νησάκι Παμβώτιδας) και αποφάσισε με ψήφους 7-1 υπέρ της μερικής άρσης της απαγόρευσης!!!
Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας κ.
Γιάννης Σαίνης, εξέφρασε σήμερα μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, την έντονη διαφωνία του φορέα στο ενδεχόμενο άρσης του κυνηγίου.
Τέλος, σε ανακοίνωσή της, η γραμματεία Ιωαννίνων των «Οικολόγων-Πράσινων», τονίζει τα εξής:
«Έκπληξη προκάλεσε στην γιαννιώτικη κοινωνία το αίτημα του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου να επιτραπεί το κυνήγι υδρόβιων στη λίμνη. Τα τηλεφωνήματα που “έπεσαν” μετά τη δήλωση καταδεικνύουν ότι οι κυνηγετικοί σύλλογοι της χώρας μας έχουν μείνει σε απαρχαιωμένες απόψεις και πιέζουν για συμφέροντα που δεν είναι του κοινωνικού συνόλου. Πρέπει κατ’ αρχήν να διευκρινιστεί ότι δεν μας διέπει κανένα αντικυνηγετικό μένος• ωστόσο το κυνήγι έχει πλέον αποσυνδεθεί από την πραγματική του διάσταση και μετατράπηκε σε δραστηριότητα αναψυχής με 4 Χ 4, συστήματα επικοινωνίας, πολεμικό εξοπλισμό και “κυνηγούς” που αδυνατούν καλά-καλά να περπατήσουν στο βουνό. Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα κυνηγούν σε λίγο απ’ τα μπαλκόνια τους με θέα την Παμβώτιδα.Το κυνήγι δεν συνάδει αν μη τι άλλο με την λογική προστασίας της λίμνης που προωθείται από το φορέα διαχείρισης (μια από τις 27 προστατευόμενες στην Ελλάδα περιοχές) και την λογική του οικοπάρκου που πάει να προωθηθεί στην περιοχή του λεκανοπεδίου (χωρίς μπαζώματα και εκτός σχεδίου δόμησης). Θα περιμέναμε από τους κυνηγετικούς συλλόγους να αναλάβουν και οι ίδιοι την προστασία της φύσης, του λιμνιαίου οικοσυστήματος και του λεκανοπεδίου όπου κάποτε κυνηγούσαν με σεβασμό και συνέπεια… Μ’ αυτές τις άκριτες ενέργειες χάνουν οι κυνηγοί το δίκιο τους και όχι εξ’ αιτίας του υποτιθέμενου αντικυνηγετικού μένους των οικολόγων. Γι’ αυτούς που δεν κρατιούνται, μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες που θα εξασφαλίσουν προστασία της ορνιθοπανίδας –όπως γίνεται σε κάποιες χώρες– υπάρχει και το σκοπευτήριο που τους δώρισε ο Δήμαρχος Περάματος κ. Κασσής για “πυρ ομαδόν”. Ας αναλογιστούμε την ευθύνη μας απέναντι στα ευαίσθητα φιλοπεριβαλλοντικά αντανακλαστικά που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες γενιές με αιτήματα που μας επαναφέρουν έναν μεσαίωνα αξιών και θα αποτελέσουν δίχως άλλο αιτία δυσφήμισης της περιοχής και παγκόσμιο περίγελο».

από epirusgate

1 σχόλιο:

  1. Καλά, αυτοί οι κυνηγοί είναι εντελώς ανενημέρωτοι; Δεν βλέπουν τι γίνεται στον πλανήτη και στον τόπο τους; Τόσο μεγάλη λοιπόν είναι η λύσσα τους να σκοτώσουν; Εκεί καταντήσαν αυτοί που κάποτε φορούσαν παντελόνια; Στην πλήρη εξαθλίωση της συνείδησης; ¨Εχουν σκεφτεί έστω και μία στιγμή την επίπτωση που θα έχει ακόμη και ένα σπουργίτι νεκρό από βόλι; Πόσο η πάρτη τους πια; Ελεος! Ανανδροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...