Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Μεγαλοβδομαδιάτικη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των Αρτινών!!!



Διαβάζω στην εφημερίδα ΗΧΩ:

Πρωτοφανής και απαράδεκτη απόφαση των Υπηρεσιών της Αρχαιολογίας

Απαγορεύουν να λειτουργήσει
η Παρηγορήτισσα
Προκαλούν το θρησκευτικό συναίσθημα
των πιστών

Καταργούν έθιμα δεκαετιών χωρίς να υπολογίζουν το αίτημα της Μητρόπολης

Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις από τους Αρτινούς, από την πρωτοφανή απόφαση των Υπηρεσιών της Αρχαιολογίας να καταργήσουν με το «έτσι θέλω» το έθιμο να λειτουργεί η Παρηγορήτισσα τις μέρες του Πάσχα!

Πρόκειται για μια απόφαση που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις χιλιάδων πιστών, αφού για τους Επιτάφιους της Παρηγορήτισσας έχουν γραφτεί ρεπορτάζ σε μεγάλες Εφημερίδες, ενώ το έθιμο να καίγεται ο Ιούδας στην Ανάσταση συγκεντρώνει εκτός από Αρτινούς και πάρα πολλούς επισκέπτες.

Ερωτηματικά προκαλεί η χλιαρή αντίδραση του Μητροπολίτη Άρτας αλλά και η αδιαφορία του Νομάρχη Άρτας για το συγκεκριμένο θέμα.

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αρταίων Παναγιώτη Οικονομίδη όταν πληροφορήθηκε την αρνητική απάντηση των Υπηρεσιών της Αρχαιολογίας. Όπως μάθαμε επικοινώνησε τόσο με το Νομάρχη Άρτας κ. Γιώργο Παπαβασιλείου, ζητώντας του να παρέμβει, όσο και με τον Μητροπολίτη Άρτας, από τον οποίο ζήτησε να λειτουργήσει και φέτος η Παρηγορήτισσα.

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και από πάρα πολλούς πιστούς που ζητούν να λειτουργήσει έστω και στον προαύλιο χώρο, ώστε να τηρηθούν τα έθιμα, που όπως λένε δεν σταμάτησαν ούτε την περίοδο της Κατοχής...

7 σχόλια:

  1. ΑΦΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑς ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΚΙΝ ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ; ΜΗΠΩς ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΚΙΟΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
    ΚΟΝΟΜΙΔΗς ΚΑΙ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ'
    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΕΗ ΜΑΑΑΑΣΑΑΑΑΑ
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗς ΣΕΓΚΟΛΕΝ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ΚΟΤΣΑΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔΜΑΦΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε τους έπιασε ο πόνος για την Παρηγορήτισσα; Τώρα είναι αργά διότι καλώς κάνουν οι αρχαιολόγοι και απαγορεύουν την είσοδο. Το μνημείο ήταν υπό κατάρρευση και ο Δεσπότης πουθενά όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν ήταν εκκλησία ήταν μνημείο. Το ίδιο και ο Οικονομίδης. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε γιατί ανήκε στο Υπουργείο Πολιτισμού. Τώρα τι θέλουνε; Τώρα είναι αργά. Κανονικά θα έπρεπε συγκεκριμένα στους "άρχοντες" της Άρτας να απαγορευθεί η είσοδος στο συγκεκριμένο μνημείο-εκκλησία. Αυτοί και μόνο αυτοί φταίνε για την κατάσταση που περιήλθε η Παρηγορήτισσα και όχι μόνο αυτή. Οσο για το σχόλιο του πρώτου Ανωνύμου, σκληρό αλλά έχει δίκιο. Ας κάνει Ανάσταση του χρόνου στο πάρκινγκ απέναντι από την Παρηγορήτισσα. Και μαγειρίτσα να φάει στο παρανόμως αδειοδοτημένο εστιατόριο 20 μέτρα από την Αγία Θεοδώρα. Κάτω από την βυζαντινή πύλη (Δόξα).
    Α, παρατήστε μας πια μέρες χρονιάρες. Σα δε ντρέπεστε που έχετε στόμα και μιλάτε για πατρίδα, μνημεία, ιερά και όσια.Νομίζετε ότι επειδή έχετε πουλημένους και ηλίθιους μέσα στο Δ.Σ ότι όλοι οι Αρτινοί τρώνε κουτόχορτο. Αμ δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΡΕ, ΕΣΕΙς ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΤΗ ΦΩΝΑΖΕ ΟΤΑΝ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗς ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι η κυρία Γεροβασίλη είναι η μόνη αντιπολιτευτική φωνή μέσα στο Δ.Σ. Κρίμα για την παράταξη του κυρίου Κοτσαρίδα. Περίμενα περισσότερα από αυτόν και τους συμβούλους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η κυρια σεγκολεν γεροβασιλη ΟΜΟΦΩΝΑ ψΗΦΙΖΕΙ ΤΙς ΛΑΜΟΓΙΕς ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ. γΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗς ΠΑΤΡΙΔΑς ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;
    αληθεια τα λεφτα τα επεστρεψε ο γγ του δημου; Μιλαει κανενας γι αυτο;
    Ξερω θα παρω απαντησεις απο τους αντιδημαρχους ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΝΩΝΤΑ.
    ΚΟΝΟΜΙΔΗς για σιγουρη ΜΑΑΑΑΑΣΣΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    Α ρε ΑΡΤΑ τι σε περιμενε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι εννοείς φίλε μου, ότι η σοβαρή αντιπολίτευση είναι να λέμε μονίμως όχι; Αν ήταν έτσι, θα έπαυε να έχει βαρύτητα το ΟΧΙ, όποτε έφτανε η ώρα να ειπωθεί.
    Εαν κριτήριο είναι το γενικότερο καλό, τότε και ομοφωνία, αλλά και αλληλοστήριξη μπορεί να υπάρξει. Ή μήπως νομίζεις ότι κάποιος είναι σε όλα κακός και αντιλαϊκός;
    Αλήθεια, μήπως γνωρίζεις ποιά παράταξη έχει θέσει θέμα την επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων χρημάτων του Γ.Γ.; Μάλλον δεν γνωρίζεις, ή το γνωρίζεις και το αποσιωπάς, για να αποπροσανατολίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νΑΙ ΞΙΕΡΟΥ ΟΥ ΓΙΟΥΛΙΔΑΣΗς ΟΥ δΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΙΗΛΟΥς ΠΟΥ ΤΟΤΕ ψΗΦΙΖΕ ΑΥΤΌς ΝΑΙ SE OLA ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ. θΕΛΕΙς ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΊΣΩ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΙΟ;
    ΕιΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΔΕΡΦΕ γΙ αΥΤΟ ΜΗ "σΚΑΝΙΑΖΕΙς" ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΕς.
    Αν Θελεις Κι άλλα κόλπα ΤΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ ΕΔΩ είμαστε ΝΑ ΣΤΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ.
    ΕΙΠΑΜΕ: ΜΠΟΥΧΕΣΑς ΚΑΙ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΟΜΑ
    κΟΜΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥς.
    ΟΛΟΙ ΧΩΡΙς ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...