Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Τελικά τίποτε δεν της κάθεται...


...Αχ αυτή η κυβέρνηση, τίποτε δεν της κάθεται καλά. Εκεί που πήγε να πάρει ένα μέτρο για να τονωθεί η κίνηση των αντιπροσωπειών ΙΧ και μείωσε στο 50% τα τέλη ταξινόμησης, (λες και γιαυτό δεν αγόραζαν ΙΧ οι Έλληνες), νάτος ο σκόπελος.
Έξαλλοι οι Νομάρχες, επειδή μειώνονται τα έσοδά τους.

"Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μείωση ή και κατάργηση των τελών ταξινόμησης, αδείας και μεταβίβασης ΙΧ, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου ο νομάρχης Αθηνών Γ.Σγουρός, αφού η μείωση των τελών στερεί έσοδα από τις νομαρχίες. Ο κ. Σγουρός κάνει λόγο για «εμπαιγμό» αλλά και για «κομματική εμπάθεια, που πλήττει τη Νομαρχία Αθηνών, καθώς την υποχρεώνει να ματαιώσει σημαντικά έργα» σε 48 δήμους, συνολικού ύψους 111 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Σγουρός έχει ήδη στείλει ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, με την οποία ζήτησε την παρέμβασή του και τώρα καλεί «τους βουλευτές όλων των κομμάτων στην Α΄ και Β΄ Αθηνών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην ψηφίσουν το σχέδιο νόμου».
Από την πλευρά του ο νομάρχης Πειραιά Ι. Μίχας προτείνει «λουκέτο» στις νομαρχίες, καθώς, σε έγγραφό του προς τους αρμόδιους υπουργούς, εκτιμά την απώλεια πόρων συνολικά σε 120 εκατ. ευρώ.
Το πλήγμα θεωρείται καίριο για την Αυτοδιοίκηση της Αθήνας καθώς αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ, αλλά και γενικότερα, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα τέλη αποτελούν τη βασικότερη πηγή εσόδων για τις νομαρχίες της χώρας."

Δηλαδή για να καταλάβω: Ο Παπαθανασίου πρέπει να διαλέξει ποιό λουκέτο προτιμάει; των Νομαρχιών ή των εμπόρων αυτοκινήτων;. Δύσκολη η απόφαση κυρ-Γιάννη, δικοί σου είναι οι περισσότεροι και από τους μεν και από τους δε.
Τι να κάνεις κι εσύ, ρίξτο στον κλήρο. Λιγότερες πιθανότητες έχεις να κάνεις γκάφα, από το να κάτσεις, να σκεφτείς και να αποφασίσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...