Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη για το πώς πρέπει να αντιδράσει ο Αρτινός λαός στο άγριο χαράτσωμα

Χθες το βράδυ υπήρχε Δημοτικό Συμβούλιο στην Άρτα και η Όλγα Γεροβασίλη από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ έβαλε το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ (και όχι μόνο) και πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος να σταθεί πλάι στον Αρτινό δημότη, που δεν αντέχει άλλο από τα απανωτά χαράτσια. 

Εσείς τι λέτε; Το ψήφισε ο δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα; Ψήφισε τους συγκεκριμένους τρόπους, που σημαίνει ότι θα πρέπει να σηκώσει τα μανίκια, να γίνει σοβαρή υπεύθυνη δουλειά και να σπάσει κι αυγά αν χρειαστεί; 

Σωστά, καλά μαντέψατε, ψήφισε μια αόριστη δέσμευση ότι "δεσμεύεται να στηρίξει όποιον δεν μπορεί να πληρώσει"...
Φέξε μου και γλύστρισα δηλαδή!!! 

Πάντως και οι του Παπαβασιλείου και οι δύο "αιρετικοί" του Παπαλέξη, ο "παραιτημένος" αντιδήμαρχος Γιάννης  Νικολάου και ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Γιάννης Κοτσαρίνης ψήφισαν το κείμενο που κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, που λέει:


Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί...

το μέτρο άδικο και επιπλέον -σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου-, το μέτρο αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.
Είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το λαϊκό εισόδημα με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τις φοροεπιδρομές ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο.
Ο τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας. Θα κόβεται το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο καιάδα.
Η κοινωνία του Δήμου μας, έχοντας δεχτεί ανελέητα πλήγματα με την πλήρη αποδιάρθρωση της παραγωγικής της βάσης, βιώνει την σημερινή κρίση έχοντας ποσοστά ανεργίας και φτώχειας μεγαλύτερα από τους πανελλαδικούς μέσους όρους. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου.
Ως Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνουμε και κάνουμε καθαρό προς όλους (κρατικές υπηρεσίες, εφορία, ΔΕΗ κ.λ.π.) ότι δεν θα ανεχτούμε στα πλαίσια των ορίων του Δήμου μας καμία διακοπή ηλεκτροδότησης και θα συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τους δημότες μας που θα έρθουν αντιμέτωποι με τη διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.
Προκρίνουμε ως έμπρακτο τρόπο συμπαράστασης και στήριξης των δημοτών τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

- Ενημέρωση των δημοτών μέσω των τοπικών ΜΜΕ για τον τρόπο που μπορεί να πληρώνεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ πλην του ειδικού τέλους, μέσω των ΑΤΜ των Τραπεζών.
- Εντεταλμένος δημοτικός υπάλληλος θα συγκεντρώνει τις φωτοτυπίες των λογαριασμών της ΔΕΗ των πολιτών που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος, μαζί με τα αποδεικτικά πληρωμής των λοιπών ποσών (ηλεκτρικό ρεύμα, ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κ.ά.) στα ΑΤΜ των Τραπεζών.
- Γνωστοποίηση στην ΔΕΗ με ομαδικό εξώδικο της εξόφλησης των τελών του ηλεκτρικού ρεύματος.
- Σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας ή με εθελοντές δικηγόρους, ο Δήμος Αρταίων προσφέρει οποιαδήποτε νομική συνδρομή απαιτηθεί για την προστασία των δημοτών που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος.
- Ανοικτή σύσκεψη φορέων και συντονισμός δράσης με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες, ώστε να υπάρξει μαζική και κοινή αντιμετώπιση της φοροεπιδρομής που γονατίζει τους δημότες.

Για να μη μείνει κανένα σπίτι στο Δήμο Αρταίων χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

6 σχόλια:

  1. Επιτέλους έγινε ή αρχή.Δεν πρέπει όμως να τελματώσει ώς ιδέα. Πρέπει να εμπλουτισθεί ώστε να λάβει σάρκα και οστά. Πρέπει κάτι να γίνει για συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια εγινε η αρχη .Η συνεχεια θα πρεπει να ειναι πληρης απεμπλοκη της ΔΕΗ και απο τα δημοτικα τελη.ΩΧ αυτο δεν μας συμφερει!Ας μην το αναφερουμε. Αρα ειναι ευκολο να ειμαστε αριστεροι αν εχει να κανει με αλλους.Τα αριστερα κομματα πρεπει να πρωτοπορουν και οχι να κροαζουν για να εχουν λογο υπαρξης αγαπητο ΚΕΝΤΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ..., ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ...
    ΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ, ΤΟΝ ΧΣΤΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΧΩ ΕΓΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ.
    ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψάχνω να βρω πότε είπα ότι είμαι αριστερός, αλλά δεν το βρίσκω. Μήπως μπορείς να μου πεις εσύ Γάλλε αστροναύτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΚΕΝΤΡΙ ΤΙ ΟΛΓΑ, ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ, ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΚΕΝΤΡΙ(ΓΙΩΡΓΟΣ)=ΟΛΓΑ.
    ΚΑΙ ΟΛΓΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ(;)ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΒΛΕΠΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ...
    ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΘΕΑΖΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΜΕΓΑΛΕ. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ;
    Ο ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε μπαγάσα, όλα τα βρίσκεις;
    Εμ, από κει ψηλά στον πύραυλο δεν σου ξεφεύγει τίποτε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...